Karácsony három napja alatt 27-szer segítettek a tűzoltók

2023. december 27. 13:27

Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyében az ünnepek alatt 27-szer kellett beavatkozni a tűzoltóknak. 17-szer tűzoltás, 10-szer pedig műszaki mentés miatt volt szükség a hivatásos egységek segítségére.

A legtöbb tűz idén nem a lakóingatlanokat érintette, hanem a szabadban keletkezett, azonban az egyik tűzeset áldozatot is követelt, két ház pedig lakhatatlanná vált.

Göncruszkán, a Templom utcában egy családi ház tetőszerkezete gyulladt ki december 24-én. A tüzet a gönci katasztrófavédelmi őrs hivatásos tűzoltói megfékezték és eloltották, azonban a megrongálódott tető és födém miatt a ház lakhatatlanná vált. Karoson, az Újsor utcában a sátoraljaújhelyi tűzoltóknak kellett beavatkozni. Egy ikerház egyik lakrészében keletkezett tűz, amely egy szobát érintett. A lángok nem terjedtek tovább a helyiségből, de az egész lakás kormozódott, így lakhatatlanná vált. A két tűzeset során senki sem sérült meg, a lakók elhelyezésében rokonok segítettek.

Tegnap délelőtt egy kialudt tűz nyomaira és egy elhunyt emberre találtak egy családi házban Miskolcon, a Kapos utcában. Az eset miatt a vármegyei hivatásos tűzoltókat és a katasztrófavédelmi műveleti szolgálatot riasztották. A tűz, amely egy kanapét érintett, a tüzelő- fűtőberendezésből kipattanó szikra miatt keletkezhetett, de a pontos részletek feltárására a katasztrófavédelem tűzvizsgálati eljárást indít.

A lángoló növényzetet 11 alkalommal kellett oltaniuk a tűzoltóknak, műszaki mentésekre jellemzően közlekedési balesetek miatt volt szükség.

Széchenyi 2020 Kohéziós Alap