traktor

Borsod-Abaúj-Zemplén VMKI hírek

A 28. hét jelentősebb káresetei 2024. július 15.

Az elmúlt héten a vármegye tűzoltóit 164 alkalommal riasztották, amiből 69 műszaki mentés volt.

444 településen és 6 budapesti kerületben lesz szúnyoggyérítés 2024. július 15.

Tizenhat vármegye négyszáznegyvennégy településén és Budapest hat kerületében, összesen 86 ezer hektáron lesz a héten szúnyoggyérítés. A következő napokban Komárom térségében, Budapest érintett kerületeiben, a Csepel-sziget, Dunaújváros, Szekszárd, Baja és Mohács térségében, továbbá a Dráva mentén, a vízpart közeli településeken lesznek kezelések. Ezen kívül Békés, Borsod-Abaúj-Zemplén, Csongrád-Csanád, Jász-Nagykun-Szolnok, Somogy, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Vas és Zala vármegye számos településén várhatóak földi kémiai beavatkozások. A nagy hőségre tekintettel légi kémiai kezelésekre továbbra sem kerül sor, mivel az csak a napnyugtát megelőzően kivitelezhető, amikor a meleg miatt még alig repülnek a szúnyogok. A gyérítések pontos ütemezése megtalálható a katasztrófavédelem honlapján.

Az iskolapadban már bizonyítottak az új kollégáink, hamarosan szolgálatba állnak 2024. július 12.

Kilenc frissen végzett tűzoltót köszöntöttek péntek délelőtt a vármegyei katasztrófavédelmi igazgatóság vezetői Miskolcon.

Meghosszabbította a hőségriasztást az országos tisztifőorvos 2024. július 12.

Az országos tisztifőorvos a HungaroMet Magyar Meteorológiai Szolgáltató Nonprofit Zrt. előrejelzése alapján a 2024. július 7-én (vasárnap) 00 órától 2024. július 12-én (péntek) 24 óráig érvényben lévő harmadfokú hőségriasztást július 18. (csütörtök) 24 óráig meghosszabbítja az ország egész területére vonatkozóan. Továbbra is a legmagasabb fokú hőségriasztás lesz érvényben.

Idén is támogatásban részesülnek az önkéntes mentőszervezetek 2024. július 11.

Száznyolcvanhét önkéntes mentőszervezet jut 2024-ben központi forrásból pályázati támogatáshoz.

Lakástűzben 18, szén-monoxid miatt 2 ember sérült meg idén 2024. július 10.

Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyében 2024 első félévében 346 lakástűz keletkezett, 121-el több, mint 2023 első hat hónapjában. A félév folyamán csaknem 4 ezer négyzetméternyi épített terület égett le.

A hőség miatt a földről gyérítik a szúnyogokat 2024. július 08.

Tizenkét vármegye háromszáznegyvenöt településén és Budapest hat kerületében lesz a héten szúnyoggyérítés. Az extrém szúnyogártalommal érintett területeken az országos tisztifőorvos ugyan átmenetileg engedélyezte a repülőről történő kémiai szúnyoggyérítést, azonban a hőség miatt a héten erre nem lesz lehetőség. A nagy melegben a szúnyogok aktivitása a napnyugta utáni időszakra tolódik, amikor a repülésbiztonsági szabályok miatt már nem lehet légi gyérítést végezni. Amennyiben a szúnyogártalom továbbra is indokolja, az elmaradt légi kezeléseket a hőség után pótolják.

Lángoló tetőt oltottak a tűzoltók 2024. július 07.

Elektromos meghibásodás miatt gyulladhatott ki egy családi ház tetőszerkezete vasárnap délelőtt Körömön, a Rákóczi Ferenc utcában.

Harmadfokú hőségriasztás lép életbe vasárnaptól péntek éjfélig 2024. július 06.

Az országos tisztifőorvos a HungaroMet Magyar Meteorológiai Szolgáltató Nonprofit Zrt. előrejelzése alapján legmagasabb, harmadfokú hőségriasztást rendel el az ország egész területére 2024. július 7-én (vasárnap) 00 órától 2024. július 12-én (péntek) 24 óráig.

Kamionok ütköztek az autópályán 2024. július 01.

Az M3-as autópálya Budapest felé tartó oldalán, a 132. kilométerénél három kamion rohant egymásba hétfőn délután.

Mától a katasztrófavédelem kéményseprői ellenőrzik a lakossági kéményeket a vármegye valamennyi településén 2024. július 01.

Vas vármegyével, valamint további tizenhat településsel bővül a katasztrófavédelem kéményseprési ellátási területe július 1-jével. Hétfőtől Borsod-Abaúj-Zemplén vármegye 15 településén is a katasztrófavédelem kéményseprői végzik az ingyenes lakossági kéményseprőipari szolgáltatást.

Esküt tettek a fiatal tisztek 2024. július 01.

A Nemzeti Közszolgálati Egyetem Rendészettudományi Karának hallgatói június 29-én a Szent Korona másolata és a történelmi zászlók előtt dr. Pintér Sándor belügyminiszter, Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter, Rétvári Bence, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára, Bakondi György, Orbán Viktor miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, Orbán Balázs, a kormányfő politikai igazgatója, Deli Gergely, az NKE rektora, Patyi András alkotmánybíró és Koltay András, a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság és a Médiatanács elnöke, valamint a rendvédelmi szervek vezetőinek jelenlétében tettek esküt. Az ünnepélyes eskütételre ezúttal is az NKE Ludovika Campusán került sor.

Széchenyi 2020 Kohéziós Alap