Hírek aloldal fejlécképe

Borsod-Abaúj-Zemplén MKI hírek

Tűzoltók szabadították ki a sofőrt 2021. június 15.

Út menti árokba hajtott, majd fának csapódott egy személygépkocsi Mezőkövesd és Szentistván között június 14-én éjszaka.

A 23. hét jelentősebb káresetei 2021. június 14.

Az elmúlt héten a megye tűzoltóit 118 alkalommal riasztották, amiből 38 műszaki mentés volt.

Autót mentettek a Szerencs-patakból 2021. június 14.

Patakba sodródott egy személygépkocsi Szerencs és Rátka között június 14-én.

Több mint háromszáz településen védekeznek a héten szúnyogok ellen 2021. június 14.

Az országos szúnyoggyérítési program idén április 22-én indult, azóta folyamatosan zajlott a lárvák elleni biológiai védekezés. A hűvösebb időben a szúnyogok fejlődése lassú, így ez a módszer elegendő volt az ártalom megelőzésére. Az elmúlt hetekben lehullott jelentős mennyiségű csapadék miatt számos ideiglenes tenyészőhely alakult ki, amelyekben a meleg időjárás hatására a lárvákból rövid idő alatt kifejlődtek a szúnyogok. Szúnyogártalmat szinte minden térségben tapasztalhatunk, legerőteljesebben a folyóink mentén érzékelhető a vérszívó rovarok jelenléte.

Frontális ütközés 2021. június 13.

Frontálisan egymásba rohant két személyautó a 25-ös főúton, Borsodnádasd közelében, az 57. kilométernél június 13-án délután.

Tovább folytatódik az önkéntes mentőszervezetek fejlesztése 2021. június 11.

Június 7. és 11. között nyolc megyei katasztrófavédelmi igazgatóság veheti át összesen negyvenhárom önkéntes szervezete részére azokat a komplett védőfelszereléseket, tűzoltó-szakfelszereléseket, amelyek révén a szabadtéri tüzek szempontjából leginkább érintett területek mentő tűzvédelme tovább erősödik. A fejlesztés a KEHOP-1.6.0-15-2016-00021 azonosítószámú, az EU Polgári Védelmi Komplex Modulok létrehozása elnevezésű projekt keretében valósult meg.

Folytatódik a szúnyoglárvák elleni védekezés 2021. június 07.

Az országos szúnyoggyérítési program április 22-i indulása óta mintegy tizenötezer hektáron végeztek biológiai lárvagyérítést a szakemberek. Az alkalmazott készítmény a szúnyogok lárváin kívül más rovarokra nem veszélyes, közvetlenül a vízi élőhelyeket permetezik repülőről, terepjáróra rögzített berendezésekkel, vagy háti permetezővel. A kifejlett szúnyogok ellen földi kémiai módszerrel eddig csak a Tisza-tónál kellett védekezni.

A 22. hét jelentősebb káresetei 2021. június 07.

Az elmúlt héten a megye tűzoltóit 105 alkalommal riasztották, amiből 19 műszaki mentés volt.

Garázstűz Bekecsen 2021. június 05.

Tűz keletkezett egy családi ház garázsában, Bekecsen, a Táncsics Mihály úton június 05-én.

Konyhatűz Cigándon 2021. június 04.

Tűz keletkezett egy lakóház konyhájában Cigándon, a Mező utcában június 03-án éjszaka.

Négy napon át gyakorlatozott a HUNOR kötéltechnikai alegysége 2021. június 03.

A HUNOR Mentőszervezet kötéltechnikai alegysége 2021. május 31-e és június 3-a között az Alpindustryban gyakorlatozott Miskolcon. Az ipari alpintechnika, általános kötéltechnika és speciális mentési technika oktatására alakult felnőttképzési intézményben a HUNOR ismét nemzetközi versenyre készült.