Current Page aloldal fejlécképe

Közlemények

Áldozatot követelt a tűz Putnokon
2023. november 22.

Szerdán késő délelőtt érkezett a jelzés a katasztrófavédelemhez, amely szerint Putnokon kigyulladt egy épület. A tűzoltók három járművel vonultak a Bányász úton lévő száz négyzetméteres családi házhoz, amelynek két szobája, az előszoba és a konyha, valamint a tetőszerkezet égett. A tűzoltók egy idős férfit kivittek az épületből, azonban az életét már nem lehetett megmenteni. Két gázpalackot is eltávolítottak az egységek, megelőzve ezzel, hogy azok felrobbanjanak. Az oltási munkálatok egy órán át tartottak, amelyet követően tűzvizsgálati eljárás indult.

Halálos tűzeset Miskolcon
2023. november 10.

Csütörtökön késő este kigyulladt és teljes terjedelmében égett egy háromszintes épület földszinti, nyolcvan négyzetméteres lakása Miskolcon, a Pöltenberg Ernő utcában.

Előzzük meg a Halottak napi tüzeket
2023. október 26.

Az elkövetkező napokban többen kilátogatnak a temetőbe, hogy megemlékezzenek elhunyt szeretteikről. Sokan otthon is mécseseket, gyertyákat gyújtanak. Ahhoz, hogy méltó módon emlékezhessünk meg, előzzük meg a tüzet a temetőben és otthon is.

Kilenc hónap alatt öten vesztették életüket lakástűz miatt
2023. október 06.

Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyében 2023 első három negyedévében 412 lakástűz keletkezett, 62-vel több, mint 2022 első kilenc hónapjában. A vizsgált időszakban több mint négyezer ötszáz négyzetméternyi épített terület égett le.

KÖZLEMÉNY
2023. szeptember 14.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság közleménye a hvg.hu internetes portálon 2023. szeptember 14-én megjelent „A város, ahol mindenki fél: a lakók a gyanús és bűzös gázoktól, a fejesek meg az újságíróktól” című cikkhez

Programokkal várják az érdeklődőket a miskolci tűzoltók
2023. augusztus 21.

A miskolci tűzoltóság megalakulásának százötven éves évfordulója alkalmából programokat szervez a Miskolci Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság, amelyekre kicsiket és nagyokat egyaránt várnak kollégáink!

Szombattól szerda éjfélig harmadfokú hőségriasztás
2023. július 14.

Az országos tisztifőorvos az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése alapján, a Nemzeti Népegészségügyi Központ szakmai ajánlását figyelembe véve 2023. július 15-én (szombat) 00.00 órától 2023. július 19-én (szerda) 24.00 óráig az ország egész területére harmadfokú hőségriasztást ad ki.

Tűzgyújtási tilalom
2023. július 12.

Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyében szerdától visszavonásig tűzgyújtási tilalom van érvényben. Ez azt jelenti, hogy tilos tüzet gyújtani erdőkben, fásításokban, facsoportokban, útszéli fasorokban és ezek kétszáz méteres körzetében, még a kijelölt tűzrakóhelyeken is.

Hőségriasztás van az országban
2023. július 10.

Az országos tisztifőorvos az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése alapján, figyelembe véve a Nemzeti Népegészségügyi Központ ajánlását 2023. július 10-én (hétfő) 00.00 órától 2023. július 12-én (szerda) 24.00 óráig másodfokú hőségriasztást rendelt el az ország egész területére.

Tűzgyújtási tilalom
2023. március 18.

Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyében szombattól visszavonásig tűzgyújtási tilalom van érvényben. Ez azt jelenti, hogy tilos tüzet gyújtani erdőkben, fásításokban, facsoportokban, útszéli fasorokban és ezek kétszáz méteres körzetében, még a kijelölt tűzrakóhelyeken is.

Halálos tűzeset Ózdon
2023. február 08.

Egy társasház padlástérben keletkezett tűz miatt vonultak a tűzoltók szerdára virradóra Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyében, az ózdi Árpád vezér útra.

Áldozatot követelt a tűz Borsodban
2023. január 21.

Szombat délután érkezett a bejelentés a katasztrófavédelemhez, hogy kigyulladt egy épület a Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyei Mérán, és valaki az épületben tartózkodik.

Széchenyi 2020 Kohéziós Alap