Current Page aloldal fejlécképe

Közlemények

Meghosszabbította a hőségriasztást az országos tisztifőorvos
2024. július 12.

Az országos tisztifőorvos a HungaroMet Magyar Meteorológiai Szolgáltató Nonprofit Zrt. előrejelzése alapján a 2024. július 7-én (vasárnap) 00 órától 2024. július 12-én (péntek) 24 óráig érvényben lévő harmadfokú hőségriasztást július 18. (csütörtök) 24 óráig meghosszabbítja az ország egész területére vonatkozóan. Továbbra is a legmagasabb fokú hőségriasztás lesz érvényben.

Harmadfokú hőségriasztás lép életbe vasárnaptól péntek éjfélig
2024. július 06.

Az országos tisztifőorvos a HungaroMet Magyar Meteorológiai Szolgáltató Nonprofit Zrt. előrejelzése alapján legmagasabb, harmadfokú hőségriasztást rendel el az ország egész területére 2024. július 7-én (vasárnap) 00 órától 2024. július 12-én (péntek) 24 óráig.

Idén is megnyílnak a szertárkapuk
2024. május 17.

Sokak számára ismerős rendezvény a Nyitott szertárkapuk programsorozat. A gyermeknaphoz kapcsolódó eseményt rendszerint országszerte nagy várakozás előzi meg. Idén május 26-án, azaz a hónap utolsó vasárnapján várják a hivatásos, önkormányzati és önkéntes tűzoltóságok azokat a családokat, amelyek szívesen barangolnának a tűzoltólaktanyák szertárkapuin belül.

Ketten sérültek meg és négyen vesztették életüket lakástűzben
2024. április 10.

Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyében 2024 első negyedévében a tavalyi évhez képest 35-tel többször volt szükség a hivatásos tűzoltókra lakóépületet érintő tűz miatt. Március végéig összesen 181-szer riasztották az egységeket ilyen jellegű tűzesethez.

Egyre több helyen ég a tarló, a nádas
2024. március 04.

A tavaszias időjárás és a kerti munkák megkezdése miatt megemelkedett a szabadtéri tüzek száma. Idén már 1387 ilyen esethez riasztották a tűzoltókat, a leégett terület nagysága pedig meghaladja a 7 és fél millió négyzetmétert. A legnagyobb szabadtéri tűz idén Sajóbábony mellett volt, február 7-én 700 ezer négyzetméteren égett a száraz fű.

Halálos lakástűz Halmajon
2024. március 02.

Szombat hajnalban kigyulladt egy százhúsz négyzetméteres családi ház egyik szobája, valamint a tetőszerkezete Halmajon, a Széchenyi úton.

Áldozatot követelt a tűz Cigándon
2024. február 18.

Vasárnap 17 órakor érkezett jelzés a katasztrófavédelemhez, hogy kigyulladt egy ház Cigándon a Petőfi Sándor utcában.

Áldozatot követelt a tűz Monokon
2024. február 05.

Hétfő délelőtt érkezett a jelzés a katasztrófavédelemhez, hogy Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyében, Monokon kigyulladt egy épület.

Halálos tűzeset Miskolcon
2024. január 24.

Szerdán délelőtt kigyulladt egy lakóház mellett lévő fedett tároló és egy húsz négyzetméteres szerelőműhely Miskolcon, a Lyukóbánya-telepen.

Kevesebb lakástűz, de több sérült és áldozat
2024. január 12.

6396 riasztás, ebből több mint kétezer a vármegyeszékhelyen, csaknem háromezer műszaki mentés, huszonöt elhunyt és 348 sérült ember – összegzés a tavalyi évről.

A szilveszteri tüzek megelőzése
2023. december 27.

Tavaly szilveszterkor 37 tűz keletkezett tűzijátékok használata során. Volt ahol épület, vagy autó gyulladt ki a pirotechnikai termékek miatt, a legtöbbször azonban tuják, kukák és tűzijáték égő maradványaihoz riasztották a tűzoltókat. Miskolcon egy tízemeletes társasház egyik lakása égett egy erkélyre esett tűzijáték miatt, negyven lakónak kellett átmenetileg elhagynia az épületet. A tűzzel érintett lakás lakhatatlanná vált, a három lakó rokonokhoz került, öt ember füstmérgezést szenvedett.

Karácsony három napja alatt 27-szer segítettek a tűzoltók
2023. december 27.

Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyében az ünnepek alatt 27-szer kellett beavatkozni a tűzoltóknak. 17-szer tűzoltás, 10-szer pedig műszaki mentés miatt volt szükség a hivatásos egységek segítségére.

Széchenyi 2020 Kohéziós Alap