Current Page aloldal fejlécképe

Közlemények

Ketten sérültek meg és négyen vesztették életüket lakástűzben
2024. április 10.

Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyében 2024 első negyedévében a tavalyi évhez képest 35-tel többször volt szükség a hivatásos tűzoltókra lakóépületet érintő tűz miatt. Március végéig összesen 181-szer riasztották az egységeket ilyen jellegű tűzesethez.

Egyre több helyen ég a tarló, a nádas
2024. március 04.

A tavaszias időjárás és a kerti munkák megkezdése miatt megemelkedett a szabadtéri tüzek száma. Idén már 1387 ilyen esethez riasztották a tűzoltókat, a leégett terület nagysága pedig meghaladja a 7 és fél millió négyzetmétert. A legnagyobb szabadtéri tűz idén Sajóbábony mellett volt, február 7-én 700 ezer négyzetméteren égett a száraz fű.

Halálos lakástűz Halmajon
2024. március 02.

Szombat hajnalban kigyulladt egy százhúsz négyzetméteres családi ház egyik szobája, valamint a tetőszerkezete Halmajon, a Széchenyi úton.

Áldozatot követelt a tűz Cigándon
2024. február 18.

Vasárnap 17 órakor érkezett jelzés a katasztrófavédelemhez, hogy kigyulladt egy ház Cigándon a Petőfi Sándor utcában.

Áldozatot követelt a tűz Monokon
2024. február 05.

Hétfő délelőtt érkezett a jelzés a katasztrófavédelemhez, hogy Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyében, Monokon kigyulladt egy épület.

Halálos tűzeset Miskolcon
2024. január 24.

Szerdán délelőtt kigyulladt egy lakóház mellett lévő fedett tároló és egy húsz négyzetméteres szerelőműhely Miskolcon, a Lyukóbánya-telepen.

Kevesebb lakástűz, de több sérült és áldozat
2024. január 12.

6396 riasztás, ebből több mint kétezer a vármegyeszékhelyen, csaknem háromezer műszaki mentés, huszonöt elhunyt és 348 sérült ember – összegzés a tavalyi évről.

A szilveszteri tüzek megelőzése
2023. december 27.

Tavaly szilveszterkor 37 tűz keletkezett tűzijátékok használata során. Volt ahol épület, vagy autó gyulladt ki a pirotechnikai termékek miatt, a legtöbbször azonban tuják, kukák és tűzijáték égő maradványaihoz riasztották a tűzoltókat. Miskolcon egy tízemeletes társasház egyik lakása égett egy erkélyre esett tűzijáték miatt, negyven lakónak kellett átmenetileg elhagynia az épületet. A tűzzel érintett lakás lakhatatlanná vált, a három lakó rokonokhoz került, öt ember füstmérgezést szenvedett.

Karácsony három napja alatt 27-szer segítettek a tűzoltók
2023. december 27.

Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyében az ünnepek alatt 27-szer kellett beavatkozni a tűzoltóknak. 17-szer tűzoltás, 10-szer pedig műszaki mentés miatt volt szükség a hivatásos egységek segítségére.

Tűz követelt áldozatot Miskolcon
2023. december 26.

Negyed tízkor érkezett a jelzés, hogy Miskolcon egy kialudt tűz nyomait és egy holttestet találtak.

BAZ VMKI miskolci épülete energetikai fejlesztésének előkészítése 2023. december 6.
2023. december 14.

Európai uniós forrásból elkészültek a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság miskolci épülete épületenergetikai fejlesztésének tervei. A KEHOP-5.2.15-21-2023-00056 azonosító számú, BAZ VMKI miskolci épülete energetikai fejlesztésének előkészítése elnevezésű projekt 27 971 882 forintból valósult meg.

Áldozatot követelt a tűz Putnokon
2023. november 22.

Szerdán késő délelőtt érkezett a jelzés a katasztrófavédelemhez, amely szerint Putnokon kigyulladt egy épület. A tűzoltók három járművel vonultak a Bányász úton lévő száz négyzetméteres családi házhoz, amelynek két szobája, az előszoba és a konyha, valamint a tetőszerkezet égett. A tűzoltók egy idős férfit kivittek az épületből, azonban az életét már nem lehetett megmenteni. Két gázpalackot is eltávolítottak az egységek, megelőzve ezzel, hogy azok felrobbanjanak. Az oltási munkálatok egy órán át tartottak, amelyet követően tűzvizsgálati eljárás indult.

Széchenyi 2020 Kohéziós Alap