Current Page aloldal fejlécképe

Közlemények

Halálos lakástűz Ózdon
2022. január 12.

Szerdán reggel hét óra után riasztották a tűzoltókat Ózdra, az Árpád vezér útra, ahol egy kétemeletes sorház egyik második emeleti lakásában tűz keletkezett.

Online szakmai nap a társasházakat érintő tűzvédelmi kérdésekről
2021. november 15.

„Társasházak napja” címmel tartanak online konzultációt a katasztrófavédelmi kirendeltségek 2021. november 24-26. között. A fórum célja, hogy a társasházak lakóközössége széleskörű tájékoztatást kapjon a lakóépületekben követendő tűzmegelőzési szabályokról, a társasházak hatósági ellenőrzéseinek tapasztalatairól.

Közlemény a Miskolc, Tópart utcai ingatlan státuszáról
2021. október 27.

A Miskolc, Tópart utca 33327 helyrajzi számú – Tündérkert – ingatlan érinti Miskolc város ivóvízellátásába bekapcsolt hidegvizes karsztforrások védőterületeit és védőidomait. Ezen védőterületeket a jogszabályoknak megfelelően a vízügyi és vízvédelmi hatóság az érintett ingatlan tulajdonosának (települési önkormányzat) kérelmére indult hatósági eljárásban 2012-ben határozattal jelölte ki. Az ivóvízellátást biztosító hidegvizes karsztforrások belső védőövezeti érintettsége miatt a hatályos jogszabályok alapján az övezetet magába foglaló földrészlet – függetlenül a rajta lévő építmény tulajdonjogától - kizárólag önkormányzati, vagy állami tulajdonban állhat.

Az érzékelőnek köszönhetően senki sem sérült meg
2021. október 12.

Megszólalt a szén-monoxid-érzékelő hétfőn este egy családi házban Kazincbarcikán, a Tölgyfa utcában.

Halálos füstmérgezés hétfőn
2021. október 11.

Hétfő délelőtt érkezett a jelzés a katasztrófavédelemhez, amely szerint Borsod-Abaúj-Zemplén megyében, Lácacsékén, a Szerfás-telepen tűz miatt egy családi házban életét vesztette egy ember.

Indul a fűtési szezon – Előzzük meg lakástüzet és szén-monoxid-mérgezést
2021. október 08.

A hivatalos fűtési szezon október 15-én kezdődik, viszont a hűvösebbre fordult időjárás miatt sok helyen már befűtöttek. Azok, akik meg nem ellenőriztették kéményüket és fűtőeszközeiket, ezt ugyan még mindig megtehetik, de ilyenkor leterheltek a szakemberek és hosszabb a várakozási idő.

A hosszú hétvége mindegyik napján volt halálos lakástűz
2021. május 24.

Pünkösd hétfőn reggel kilenc órakor érkezett a jelzés, amely szerint Ózdon, a Csontalma utcában ég egy családi ház. Egy hatvan négyzetméteres ikerház hálószobájában volt tűz egy négyzetméteren. Az ózdi tűzoltók egy járművel vonultak a helyszínre és eloltották a tüzet, oltás közben egy idős nő holttestére bukkantak. A katasztrófavédelem vizsgálja a tűz keletkezési körülményeit.

Idén is lesz alkotói pályázat
2021. március 10.

Az előző évek hagyományait követve az Országos Tűzmegelőzési Bizottság 2021-ben, immáron nyolcadik alkalommal hirdeti meg az alkotói pályázatot óvodásoknak és iskolásoknak.

Az őrs átadása óta több mint kétszázötven esethez vonultak a tolcsvai tűzoltók
2021. február 25.

Átadása óta 258 káresethez vonultak a Tolcsván állomásozó tűzoltók. Az őrsön a nap huszonnégy órájában négy tűzoltó teljesít szolgálatot, tizenhárom település biztonságáért felelnek. 2020-ban 87 alkalommal volt szükség a tolcsvai tűzoltók segítségére, többségében szabadtéri tüzekhez vagy viharkárokhoz, jellemzően kidőlt fák miatt riasztották őket.

Ketten vesztették életüket lakástűzben Borsod megyében
2021. február 16.

Kigyulladt egy hétvégi ház hétfőn, késő éjszaka Borsod-Abaúj-Zemplén megyében, Sátoraljaújhely külterületén. A harminckét négyzetméteres, életvitelszerűen lakott épület teljes terjedelmében égett. A sátoraljaújhelyi hivatásos tűzoltók kiérkezése előtt az ingatlan lakójának sikerült kijutnia a házból, azonban életét vesztette. Az egyik helyiségből a tűzoltók egy gázpalackot kihoztak, további két gázpalack maradványait pedig megtalálták az épületben.

Halálos szén-monoxid-mérgezéssel indul a február
2021. február 01.

Két ember életét vesztette szén-monoxid-mérgezés miatt Szerencsen, a Darvas László utcában. A szerencsi tűzoltók gázkoncentráció-mérő készülékkel méréseket végeztek az érintett sorházi lakásban, a mérőműszer az alsó és a felső szinten is magas szén-monoxid-koncentrációt mutatott ki. Az ingatlanban egy nyílt égésterű gázkazán üzemelt, a lakásban pedig nem volt szén-monoxid-érzékelő.

Advent idején nagyobb a lakástüzek veszélye
2020. november 27.

Vasárnap gyújtjuk meg az adventi koszorú első gyertyáját, ezzel elkezdődik az ünnepi készülődés, a várakozás időszaka. Ha azonban nem biztonságos koszorút veszünk vagy készítünk, esetleg nem megfelelő helyre tesszük az adventi díszt, könnyen bekövetkezhet a baj, amikor már csak a tűzoltók segíthetnek.