Current Page aloldal fejlécképe

Közlemények

A konyha kiemelt veszélyforrása az otthonunknak
2022. július 12.

Tűzhelyen felejtett étel füstölt és okozott riadalmat Miskolcon, a Nyíri Dániel utcában július 11-én. Hasonló esetek rendszeresen, szinte minden héten előfordulnak. Ezúttal egy társasház nyolcadik emeleti lakásából gomolygó füst miatt riasztották a hivatásos tűzoltókat. A bejelentésnek köszönhetően tűz még nem alakult ki az ingatlanban és a füst miatt sem történt sérülés.

Szombattól már az egész országra kiterjed a tűzgyújtási tilalom
2022. július 01.

Július 2-án 00:00 órától tűzgyújtási tilalom lép érvénybe az egész országban. Ennek értelmében szombattól tilos tüzet gyújtani a magyarországi erdőkben, a vasút és közút menti fásításokban, de még a kijelölt tűzrakóhelyeken is. A parlag- és gazégetés szintén nem engedélyezett a fokozottan tűzveszélyes időszakban.

Május 29-én megnyílnak a tűzoltólaktanyák
2022. május 27.

Minden gyermek szeretne tűzoltó lenni, a katasztrófavédelem pedig gyermeknapon lehetőséget is biztosít erre. Május utolsó vasárnapja a katasztrófavédelemnél ismét a kicsikről szól, megnyílnak előttük a tűzoltóságok kapui.

Május 29-én megnyílnak a tűzoltólaktanyák
2022. május 20.

Minden gyermek szeretne tűzoltó lenni, a katasztrófavédelem pedig gyermeknapon lehetőséget is biztosít erre. Május utolsó vasárnapja a katasztrófavédelemnél ismét a kicsikről szól, megnyílnak előttük a tűzoltóságok kapui.

Halálos tűz Nyékládházán
2022. március 26.

Kigyulladt és teljes terjedelmében égett egy ötven négyzetméteres lakóépület pénteken, későn este Nyékládházán, az Ady Endre utcában. A miskolci hivatásos tűzoltó-parancsnokság tizenegy tűzoltója több oldalról oltotta el a lángokat két technikai eszközzel. A tűzzel érintett épületben egy ember tartózkodott, akinek az életén már nem lehetett segíteni. A lakásban a bútorok mellett felhalmozott papírhulladék és egy vegyes tüzelésű kályha is volt, így nem zárható ki, hogy a tüzet egy kipattanó szikra okozta.

Több mint negyven vonulás naponta a lángoló növényzet miatt
2022. március 24.

Borsod-Abaúj-Zemplén megyében tavasszal a szabadtéri tüzek oltása teszi ki a tűzoltói beavatkozások jelentős részét. Márciusban, naponta átlagosan negyvennégyszer kellett beavatkozni a hivatásos egységeknek ilyen tűzeset miatt.

Halálos lakástűz Ózdon
2022. január 12.

Szerdán reggel hét óra után riasztották a tűzoltókat Ózdra, az Árpád vezér útra, ahol egy kétemeletes sorház egyik második emeleti lakásában tűz keletkezett.

Online szakmai nap a társasházakat érintő tűzvédelmi kérdésekről
2021. november 15.

„Társasházak napja” címmel tartanak online konzultációt a katasztrófavédelmi kirendeltségek 2021. november 24-26. között. A fórum célja, hogy a társasházak lakóközössége széleskörű tájékoztatást kapjon a lakóépületekben követendő tűzmegelőzési szabályokról, a társasházak hatósági ellenőrzéseinek tapasztalatairól.

Közlemény a Miskolc, Tópart utcai ingatlan státuszáról
2021. október 27.

A Miskolc, Tópart utca 33327 helyrajzi számú – Tündérkert – ingatlan érinti Miskolc város ivóvízellátásába bekapcsolt hidegvizes karsztforrások védőterületeit és védőidomait. Ezen védőterületeket a jogszabályoknak megfelelően a vízügyi és vízvédelmi hatóság az érintett ingatlan tulajdonosának (települési önkormányzat) kérelmére indult hatósági eljárásban 2012-ben határozattal jelölte ki. Az ivóvízellátást biztosító hidegvizes karsztforrások belső védőövezeti érintettsége miatt a hatályos jogszabályok alapján az övezetet magába foglaló földrészlet – függetlenül a rajta lévő építmény tulajdonjogától - kizárólag önkormányzati, vagy állami tulajdonban állhat.

Az érzékelőnek köszönhetően senki sem sérült meg
2021. október 12.

Megszólalt a szén-monoxid-érzékelő hétfőn este egy családi házban Kazincbarcikán, a Tölgyfa utcában.

Halálos füstmérgezés hétfőn
2021. október 11.

Hétfő délelőtt érkezett a jelzés a katasztrófavédelemhez, amely szerint Borsod-Abaúj-Zemplén megyében, Lácacsékén, a Szerfás-telepen tűz miatt egy családi házban életét vesztette egy ember.

Indul a fűtési szezon – Előzzük meg lakástüzet és szén-monoxid-mérgezést
2021. október 08.

A hivatalos fűtési szezon október 15-én kezdődik, viszont a hűvösebbre fordult időjárás miatt sok helyen már befűtöttek. Azok, akik meg nem ellenőriztették kéményüket és fűtőeszközeiket, ezt ugyan még mindig megtehetik, de ilyenkor leterheltek a szakemberek és hosszabb a várakozási idő.