Current Page aloldal fejlécképe

Közlemények

Monitoring és Lakossági Riasztó Rendszer hangos üzemű próbája
2020. szeptember 04.

A MoLaRi (Monitoring és Lakossági Riasztó Rendszer) hangos üzemű (teljes körű) próbájára – az éves ütemtervnek megfelelően – 2020. szeptember 07-én kerül sor.

A szüret veszélye a mustgázmérgezés
2020. szeptember 03.

Az ország több pontján már megkezdődött, máshol készülnek az idei szüretre, a korai érésű szőlők esetében már a mustot érlelik a pincékben. A szőlő levének erjedésekor mustgáz keletkezik, amely nem megfelelő körülmények között komoly veszélyt jelent. Szellőztetéssel, valamint szén-dioxid-érzékelő elhelyezésével elkerülhető, hogy veszélyes mennyiségben felhalmozódjon, illetve balesetet okozzon a gáz.

Közlemény
2020. április 27.

Az Átlátszó.hu egy április 24-én megjelentetett cikkében valótlanul állította azt, hogy a katasztrófavédelem eltitkolta a VIRESOL Kft-vel kapcsolatos, környezetkárosítást, a felszíni vizek károsodását megelőző intézkedésekre történő vízvédelmi és vízügyi hatósági kötelezésről szóló határozatát.

VIRESOL Keményítő- és Alapanyaggyártó és Forgalmazó Kft.
2020. április 24.

Ügyfélszolgálati működés
2020. március 15.

Az ügyfélfogadás és az ügyintézés rendje jelenleg a korábbi gyakorlatot követi, a magyarországi járványügyi helyzet alakulásával ez a rend változni fog.

Szabadtéri tűzesetek megelőzése
2020. március 09.

Az enyhülő időjárás miatt egyre többen kezdenek neki a kerti munkálatoknak, emiatt emelkedik a szabad területi tüzek száma.

Vándorkiállítás nyílt Miskolcon
2020. március 02.

A katasztrófavédelem idén ünnepli a hivatásos tűzoltóság 150 évvel ezelőtti megalakulását. A Fővárosban 1870. február 1-jén adták az első szolgálatot a hivatásos egységek. A jubileumi emlékév előtt tisztelegve országos vándorkiállítás indult útjára, melynek első állomása Miskolc, ahol 147 éve működik hivatásos tűzoltóság.

Monitoring és Lakossági Riasztó Rendszer hangos üzemű próbája
2020. február 26.

A MoLaRi (Monitoring és Lakossági Riasztó Rendszer) hangos üzemű (teljes körű) próbájára – az éves ütemtervnek megfelelően – 2020. március 02-án kerül sor.

Előzzük meg a lakástüzeket!
2019. december 08.

Már két gyertya ég az adventi koszorún, amelyek kellő körültekintés hiányában akár lakástüzet is okozhatnak.

Advent idején több a lakástűz
2019. november 29.

Vasárnap gyújtjuk meg az első gyertyát az adventi koszorún. Ezzel a gesztussal kezdetét veszi az ünnepi készülődés, a várakozás időszaka. Egy kis odafigyeléssel elkerülhetjük, hogy a tűzoltókra várakozás időszaka legyen.

Csak biztonságos fűtési rendszert használjon!
2019. október 15.

A mai napon hivatalosan is megkezdődik a fűtési szezon. A távfűtéses lakásokban október tizenötödikén működésbe lépnek a fűtőtestek, de a jó idő ellenére egyes napszakokban a többi ingatlanban is beindítják a gáz- vagy vegyes tüzelésű kazánt. Ahol eddig elmaradt a karbantartás, a lakók azzal szembesülhetnek, hogy a fűtőberendezés nem megfelelően működik, vagy éppen üzemképtelen. A gázkazánok esetében a tartós üzem előtt elengedhetetlen az égőtér és a hőcserélő tisztítása. Ellenkező esetben a por ráéghet a hőcserélőre, emiatt a kazán hatásfoka romlik, tökéletlen égés jön létre, mindez előbb-utóbb a kazán leállásához, rosszabb esetben akár szén-monoxid-mérgezéshez is vezethet.

Bővült a szén-monoxid-érzékelők köre
2019. október 02.

Három típussal bővült a megbízható szén-monoxid-érzékelők listája a nem sokkal a fűtési szezon kezdete előtt lezárult ellenőrzéssorozat eredményeképpen. A termékek esetében piacfelügyeleti jogkört gyakorló katasztrófavédelem független bevizsgálási eljárás során nyilvánította alkalmasnak az érzékelőket.