Current Page aloldal fejlécképe

Közlemények

Tűzgyújtási tilalom
2023. március 18.

Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyében szombattól visszavonásig tűzgyújtási tilalom van érvényben. Ez azt jelenti, hogy tilos tüzet gyújtani erdőkben, fásításokban, facsoportokban, útszéli fasorokban és ezek kétszáz méteres körzetében, még a kijelölt tűzrakóhelyeken is.

Halálos tűzeset Ózdon
2023. február 08.

Egy társasház padlástérben keletkezett tűz miatt vonultak a tűzoltók szerdára virradóra Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyében, az ózdi Árpád vezér útra.

Áldozatot követelt a tűz Borsodban
2023. január 21.

Szombat délután érkezett a bejelentés a katasztrófavédelemhez, hogy kigyulladt egy épület a Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyei Mérán, és valaki az épületben tartózkodik.

Tragikus tűzeset Tardon
2023. január 09.

Hétfőn este háromnegyed hét körül érkezett a jelzés a katasztrófavédelem ügyeletére, hogy kigyulladt egy családi ház a Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyei Tardon.

Tavaly 7 ember halt meg lakástűzben
2023. január 09.

Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyében 2022-ben összesen 705 lakástűz keletkezett, 59-el több, mint 2021-ben, ami 9 százalékos emelkedést jelent.

Tűz áldozata lett egy idős ember Ongán
2022. december 15.

Csütörtök délelőtt érkezett a hívás a katasztrófavédelem ügyeletére, hogy füst árad egy családi házból a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Ongán.

Egy idős ember vesztette életét Keleméren
2022. december 11.

Vasárnap kora délelőtt a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Kelemérre riasztották a tűzoltókat, ahol a Tompa Mihály úton, egy száznyolcvan négyzetméteres lakóházban az egyik ajtófélfa és ajtó izzott.

Halálos tűzeset Nyíriben
2022. november 30.

Kedden, huszonhárom óra körül érkezett a jelzés a katasztrófavédelemhez, amely szerint a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Nyíriben tűz miatt életét vesztette valaki.

Csak a gyertya égjen, ne az otthonunk!
2022. november 25.

Advent idején és karácsonykor megemelkedik a lakástüzek száma, naponta átlagosan huszonöt otthon gyullad ki ilyenkor. Az évnek ebben az időszakában az emberek többet tartózkodnak otthon, működik a fűtés, emellett gyakrabban főzünk és világítunk. Hamarosan meggyújtjuk az adventi koszorún lévő gyertyákat, különböző fényfüzérekkel díszítjük fel az otthonunkat, ezek tűzveszélyesek lehetnek.

Halálos tűz Kazincbarcikán
2022. október 09.

Szombat késő este érkezett a jelzés a katasztrófavédelemhez, amely szerint kigyulladt egy épület Kazincbarcikán.

Kilenc hónap alatt 364 lakástűz – 15 sérült és 3 halott
2022. október 07.

Idén szeptember végéig 364 lakóépületet érintő tűz miatt avatkoztak be a hivatásos tűzoltók Borsod-Abaúj-Zemplén megyében. A lakástüzek következtében 15 ember sérült meg, többségük füstmérgezést szenvedett, 3 lakón pedig már nem lehetett segíteni. Leggyakrabban idős emberek válnak ilyen eset áldozatává, mert mire észlelik a tüzet, addigra már halálos mennyiségű füstöt lélegeznek be.

A konyha kiemelt veszélyforrása az otthonunknak
2022. július 12.

Tűzhelyen felejtett étel füstölt és okozott riadalmat Miskolcon, a Nyíri Dániel utcában július 11-én. Hasonló esetek rendszeresen, szinte minden héten előfordulnak. Ezúttal egy társasház nyolcadik emeleti lakásából gomolygó füst miatt riasztották a hivatásos tűzoltókat. A bejelentésnek köszönhetően tűz még nem alakult ki az ingatlanban és a füst miatt sem történt sérülés.