BAZ VMKI miskolci épülete energetikai fejlesztésének előkészítése 2023. december 6.

2023. december 14. 11:52

Európai uniós forrásból elkészültek a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság miskolci épülete épületenergetikai fejlesztésének tervei. A KEHOP-5.2.15-21-2023-00056 azonosító számú, BAZ VMKI miskolci épülete energetikai fejlesztésének előkészítése elnevezésű projekt 27 971 882 forintból valósult meg.

A projekt célja, hogy annak keretében a megújuló energiaforrás hasznosításának tervezésével teljeskörűen előkészítsék a kiválasztott épületekre vonatkozó épületenergetikai fejlesztéseket, amelyek révén az ingatlan gazdaságosan üzemeltethető lesz.

Cél az üvegházhatású gázok kibocsátásának, valamint a fosszilis energiaforrások használatának csökkentése, a megújuló energiaforrások felhasználási mértékének növelése, a környezeti terhelés csökkentése, a környezeti szempontok érvényesítése, valamint a környezeti tudat formálása. A beruházás során megvalósuló energetikai korszerűsítéssel a jövőben jelentős energia-megtakarítás érhető el, vagyis csökkenhetnek az üzemeltetési költségek. A fejlesztés eredményeként az intézmények biztonságosabb, egészségesebb, korszerűbb, környezetbarát intézményként működhetnek tovább. Ezzel a projekt nemcsak az európai uniós követelményeknek való megfelelést teljesíti, hanem fontos hazai stratégiai célok, jogszabályi követelmények megvalósításához is hozzájárul.

A projekt az Európai Unió 27 971 882 forintos vissza nem térítendő támogatásából, a Magyar Állam társfinanszírozásában valósult meg.

A beruházásról bővebben a borsod.katasztrofavedelem.hu oldalon olvashatnak.

További információ kérhető: Dojcsák Dávid tűzoltó századostól, a (+36-20) 315-2161-es telefonszámon.

Budapest, 2023. december 6.

Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Széchenyi 2020 Kohéziós Alap