Kettős ünnep Miskolcon

2018. május 05. 16:30

Szent Flórián, a tűzoltók védőszentjének napja és a Miskolci Tűzoltóság megalakulásának 145. évfordulója alkalmából ünnepi állománygyűlést tartott a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság május 05-én.

A szombati ünnepségen Lipták Attila tűzoltó dandártábornok, megyei katasztrófavédelmi igazgató köszöntötte az állománygyűlés vendégeit a Miskolci Rendészeti Szakgimnáziumban. Ünnepi beszédében megemlékezett azokról a tűzoltókról, akik a hivatás ünnepén is szolgálatban vannak, valamint azokról, akik már nem lehetnek közöttünk. Köszöntötte a hatósági megelőzés, a polgári védelmi és az iparbiztonsági szakterület munkatársait, illetve a támogató területen dolgozó kollégákat. Beszéde zárásaként köszönetet mondott mindazon együttműködő és társszervnek, létesítményi és önkéntes tűzoltónak, önkéntes mentőszervezeti tagnak, aki a katasztrófavédelemmel vállvetve támogatja és szolgálja a lakosság biztonságát.
Demeter Ervin, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kormányhivatal kormánymegbízottja a katasztrófavédelmi intézményrendszer kialakulását idézte fel. Elismerő szavakkal összefoglalta a tűzoltók mindennapi, kihívásokkal teli szolgálatteljesítését, egyben jó egészséget és erőt kívánt a jövőbeli munkájukhoz.
Bajnok István tűzoltó alezredes, a Miskolci Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság parancsnoka a Miskolci Tűzoltóság megalakulásának 145. évfordulója alkalmából tartott beszédet. A történeti áttekintésben rámutatott az adott korok mindennapi kihívásaira, felidézve azokat a jelentősebb káreseteket, amelyek Miskolc városát sújtották. A parancsnok végezetül a miskolci tűzoltók tavalyi munkáját és a parancsnokság eredményeit foglalta össze.

Az ünnepi rendezvényen többen is elismerésben részesültek. Az állománygyűlést tűzoltó és rendőr bemutató követte, emellett családi programok színesítették az évfordulóval egybekötött Szent Flórián napi megemlékezést.

Az elismerésben részesítettek névsora itt tekinthető meg.

Fotó: Dojcsák Dávid c. tű. szds.


Széchenyi 2020 Kohéziós Alap