Szent Flórián napi ünnepi állománygyűlés

2017. május 03. 13:55

Szent Flórián, a tűzoltók védőszentjének napja alkalmából ünnepi állománygyűlést tartott a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság május 03-án.

Az idei rendezvényre a Megyeháza dísztermében került sor, ahol Lipták Attila tűzoltó dandártábornok köszöntötte az állománygyűlés vendégeit. Ünnepi beszédében felidézte Szent Flórián, a római mártír katona emlékét, valamint rámutatott Gróf Széchenyi Ödön kiemelkedő munkásságára, amelynek köszönhetően Magyarországon megalakult a hivatásos tűzoltóság. A katasztrófavédelem tűzoltói elődeikhez méltóan, alázattal és magas fokú szakmaisággal, a nap huszonnégy órájában készek segíteni a bajbajutottakon, akár szolgálaton kívül is. Mentik a menthetőt, legyen szó tűzről, vízről, vagy a szélsőséges időjárás okozta károk felszámolásáról, ők azok, akikre mindig számíthat a lakosság. Szent Flórián ünnepén a tűzoltók ugyanúgy szolgálatban vannak, mint az év bármely napján, azonban ezen a napon erőt merítünk elődeink tetteiből, elért eredményeinkből, hogy utódaink hasonló büszkeséggel tekinthessenek vissza ránk. Beszéde zárásaként, ehhez a szakmai elhivatottsághoz kívánt minden tűzoltónak jó erőt, egészséget az igazgató.

Török Dezső, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Közgyűlés elnöke elismerő szavakkal foglalta össze a tűzoltók mindennapi, kihívásokkal teli szolgálatteljesítését. Visszatekintve az áprilisi rendkívüli téli időjárás káreseteinek felszámolására, elmondta, hogy a katasztrófavédelem az együttműködő és társszervekkel vállvetve, tisztes helytállással kezelte a kialakult helyzetet.

Végezetül Gulácsi Lajos nyugállományú tűzoltó alezredes, a Magyar Tűzoltó Szövetség alelnöke, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Tűzoltó Szövetség elnöke köszönte meg a katasztrófavédelem áldozatos munkáját és magas szintű szakmai felkészültségét, amellyel garantálja a lakosság biztonságát, valamint a tűzoltó szövetség támogatását.

Az ünnepi rendezvényt, amelyen többen is elismerésben részesültek, a Fazekas Utcai Általános Iskola tanulóinak műsora színesítette.

Az elismerésben részesítettek névsora itt tekinthető meg.

Fotó: Dojcsák Dávid c. tű. szds.


Széchenyi 2020 Kohéziós Alap