Országos úszóbajnokság Gödöllőn

2024. október 10. 08:01

Gödöllőn, a Városi és Térségi Uszodában rendezte meg a Pest Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság október 9-én a Belügyminisztérium Országos Úszóbajnokságát. A versenyre kilenc igazgatóság és a Katasztrófavédelmi Oktatási Központ munkatársai neveztek be, összesen nyolcvanöten álltak rajtkőhöz.

A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Országos Pontszerző Bajnoksága hat versenyszámból tevődik össze, ezek egyike az úszóbajnokság. Sok év elteltével idén ismét Pest Vármegyében rendezték meg a megméretést, a gödöllői Városi és Térségi uszoda, az ország egyik legújabb és legmodernebb létesítménye várta az úszókat. Ötven méteres versenymedencével, huszonöt méteres bemelegítő, tízméteres tanmedencével, több mint hatszáz férőhelyes nézőtérrel rendelkezik, nemzetközi versenyeknek is otthont ad. 

A versenyt Branyiczky Márk tűzoltó dandártábornok, a Pest Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója nyitotta meg, egyben köszöntötte az ország különböző pontjairól érkezett versenyzőket, csapatvezetőket és a megvívott vendégeket. A tábornok minden résztvevőnek eredményes, sérülésmentes versenyzést kívánt, majd dr. Gyuricza Csaba, a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem rektora üdvözölte az úszókat. Elmondta, megtisztelő számára, hogy az intézmény helyet adhatott a rendezvénynek, majd hozzátette, bízik abban, hogy egy szép hagyomány indult el a mai eseménnyel. 

A köszöntőket követően a százméteres férfi gyorsúszással kezdetét vette a verseny. Amíg az ötven méteres medencében tíz pályán úsztak a versenyzők, addig a csapat többi tagja szurkolt, vagy a következő futamra melegített.

A verseny a kora délutáni órákban tartott eredményhirdetéssel zárult. A díjakat Branyiczky Márk igazgató és Ördög István tű. alezredes, a BM OKF Oktatási Főosztály és Katasztrófavédelmi Vizsgaközpont vezetője adta át a legjobbaknak. A főosztályvezető megköszönte a sportszerűséget és a tisztes helytállást, egyúttal felhívta a figyelmet arra, hogy az év során még számos pontszerző versenyen bizonyíthatnak a sportolók. 

A sikeres versenyzést követően a résztvevők megtekinthették a festői szépségű Gödöllői Királyi Kastélyt.

BM OKF


Kapcsolódó dokumentumok:

Eredmények (2024.10.10.)

Széchenyi 2020 Kohéziós Alap