A 29. hét jelentősebb káresetei

2024. július 22. 10:44

Az elmúlt héten a vármegye tűzoltóit 177 alkalommal riasztották, amiből 57 műszaki mentés volt.

Elektromos meghibásodás miatt gyulladhatott ki egy családi házhoz épített melléképület Berzéken, az Új utcában július 16-án. A tűz a melléképület egészét érintette, továbbá megrongálta a lakóépület tetőszerkezetét és a lakórészre is átterjedt. A tűzesethez a miskolci és a tiszaújvárosi hivatásos tűzoltók vonultak. Az egységek egy felmelegedett háztartási gázpalackot kihoztak a konyhából és gyorsbeavatkozó sugarakkal elfojtották a lángokat. Az eset során nem történt sérülés.

Teljes terjedelmében égett egy huszonöt négyzetméteres, faszerkezetű melléképület péntek délelőtt Kazincbarcikán, a Kiserdősor utcában július 19-én. A kazincbarcikai hivatásos tűzoltók kiérkezése előtt egy háztartási gázpalack felhasadt. Az egységek négy vízsugárral és kéziszerszámokkal elfojtották a tüzet, továbbá három gázpalackot biztonságba helyeztek. Az események során nem történt sérülés, a veszély megszüntetéséig huszonkét ember hagyta el a közeli lakóházakat.

Egy kétszintes társasház emeleti lakása égett Rudabányán, a József Attila utcában július 20-án. A tűzesethez a szendrői és a kazincbarcikai hivatásos tűzoltókat riasztották. Az egységek három vízsugárral elfojtották a lángokat és átvizsgálták az épületet. A tűz két helyiséget érintett és a tetőt is megrongálta néhány négyzetméteren. Az eset során nem történt sérülés, a veszély megszüntetéséig huszonnégy lakónak kellett elhagyni a lakását.

Két személygépkocsi karambolozott az M3-as autópálya Miskolc felé vezető oldalán, Mezőkeresztes külterületén július 21-én. A balesethez a mezőkövesdi hivatásos tűzoltók vonultak két gépjárműfecskendővel. Az egységek kiérkezése előtt az egyik járművet el tudták hagyni az utasok. A tűzoltók a másik gépkocsiból két embert  feszítővágó segítségével kiszabadítottak és átadták őket a mentőknek. 

Fotó: illusztráció (Dojcsák Dávid tűzoltó százados)

Széchenyi 2020 Kohéziós Alap