Az iskolapadban már bizonyítottak az új kollégáink, hamarosan szolgálatba állnak

2024. július 12. 10:49

Kilenc frissen végzett tűzoltót köszöntöttek péntek délelőtt a vármegyei katasztrófavédelmi igazgatóság vezetői Miskolcon.

A tűzoltóképzés végzős hallgatói tegnap tettek esküt és hagyták el az iskolapadot. Dr. Góra Zoltán tűzoltó altábornagy, a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság főigazgatója a tűzoltó szakképzésben nyújtott tanulmányi eredménye és közösségi munkája elismeréseként főigazgatói tárgyjutalomban részesítette új kollégánkat, Boros Istvánt.

Tóth Attila tűzoltó ezredes, a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatóhelyettese gratulált a sikeres tanulmányokhoz, és a Katasztrófavédelmi Oktatási Központban nyújtott kimagasló teljesítményhez, továbbá biztosította az új kollégákat arról, hogy a szervezetnél minden lehetőség adott a további szakmai fejlődéshez és előmenetelhez.

A frissen végzett tűzoltók közül a legtöbben barátok, ismerősök, rokonok útján tájékozódtak a hivatásos életről és kaptak kedvet ahhoz, hogy tűzoltóként segítsenek a bajbajutottakon, de olyan is van köztük, aki a családi hagyományok ápolása miatt választotta ezt a hivatást.

Új kollégáink a Miskolci, Kazincbarcikai, Ózdi, Tiszaújvárosi és Sátoraljaújhelyi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokságon állnak szolgálatba.

Fotó: Dojcsák Dávid tűzoltó százados


Széchenyi 2020 Kohéziós Alap