Mától a katasztrófavédelem kéményseprői ellenőrzik a lakossági kéményeket a vármegye valamennyi településén

2024. július 01. 11:06

Vas vármegyével, valamint további tizenhat településsel bővül a katasztrófavédelem kéményseprési ellátási területe július 1-jével. Hétfőtől Borsod-Abaúj-Zemplén vármegye 15 településén is a katasztrófavédelem kéményseprői végzik az ingyenes lakossági kéményseprőipari szolgáltatást.

Vármegyénkben Alsógagy, Beret, Büttös, Csenyéte, Detek, Fáj, Felsőgagy, Gagyapáti, Hernádpetri, Hernádvécse, Kány, Keresztéte, Litka, Perecse és Pusztaradvány településeken lejárt az Abakémény Kft. közszolgáltatói szerződése, így a mai naptól kezdve a katasztrófavédelem kéményseprőipari szerve látja el a lakossági igényeket.

A társasházakba a kéményseprők a jövőben is automatikusan, az év elején közzétett sormunkaterv szerint érkeznek, amelyről előzetesen hirdetmény útján értesítik az érintetteket. A családi házban élő magánszemélyek pedig ezután is ingyenesen igényelhetik a kéményseprőipari szolgáltatást, az ellenőrzésre időpontot kell egyeztetni, telefonon a 1818-as telefonszámon a 9.1-es menüpontot választva, interneten pedig a https://kemenysepres.katasztrofavedelem.hu/ oldalon keresztül.

Széchenyi 2020 Kohéziós Alap