Jubilált az országos katasztrófavédelmi horgászverseny

2024. június 10. 09:23

Tizedik alkalommal, ezúttal 48 órán át, és az elmúlt évekhez hasonlóan kiváló hangulatban zajlott a Stégmester országos katasztrófavédelmi horgászverseny Ózdon.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság által meghirdetett horgászversenyre tizennégy csapat nevezett az ország minden tájáról. Macz János Zsolt tűzoltó ezredes, vármegyei igazgató köszöntőjét követően pénteken 13 órakor dudaszóval kezdődött a verseny, a háromfős csapatok három horgászbottal, profi felszerelésekkel, a legkülönfélébb csalikkal vágtak neki a megmérettetésnek. A kifogott halak kíméletes kezelése ezúttal is fontos szempont volt, melyeket mielőbb le kellett mérni, majd vissza kellett engedni a vízbe.

A vasárnapi eredményhirdetésen dr. Polyák Zsolt tűzoltó alezredes, a vármegyei katasztrófavédelmi igazgatóság hivatalvezetője adta át a díjakat a nyerteseknek. Idén összesen 1788,55 kg halat fogtak a horgászok, a dobogós csapatok összteljesítményükkel magasan kiemelkedtek a mezőnyből.

Eredmények:

I. helyezett: Borsod-Abaúj-Zemplén VMKI, Bloodfish Team (429,74 kg hal)

II. helyezett: Jász-Nagykun-Szolnok VMKI, Szolnoki Kormoránok (384,84 kg hal)

III. helyezett: Fővárosi KI, FKI Zugló (299,9 kg hal)

Az Alberti Tamás, Magyar Zoltán, Tóth Zoltán összeállítású triónak köszönhetően újra hazatért a Stégmester vándorkupa, melyet a tavalyi győztes Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyei csapattól vehettek át a győztesek. A verseny fődíját, egy szegilongi hosszú hétvégét a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Tűzoltó Szövetség ajánlotta fel a legeredményesebb csapatnak.

A legnagyobb (15,70 kg) halért járó különdíjat, a Miskolci Tűzoltók Sportegyesülete által felajánlott trófeát és tárgyjutalmat Kállai Szabolcs, az ezüstérmes Szolnoki Kormoránok csapatának tagja vehette át.

Fotó: dr. Polyák Zsolt tűzoltó alezredes, Rinyu Zsuzsanna tűzoltó százados


Széchenyi 2020 Kohéziós Alap