A 22. hét jelentősebb káresetei

2024. június 03. 13:30

Az elmúlt héten a vármegye tűzoltóit 146 alkalommal riasztották, amiből 57 műszaki mentés volt.

Elektromos meghibásodás miatt gyulladhatott ki egy családi házhoz épített garázs tetőszerkezete Aszalón, a Malom úton május 28-án. A tűzesethez Encsről vonultak a hivatásos tűzoltók két gépjárműfecskendővel és egy vízszállítóval. Az egységek gyorsbeavatkozó sugarakkal megfékezték és elfojtották a lángokat, azok a garázsban tárolt anyagokra és a lakóházra sem terjedtek át. A tűz keletkezésekor a lakók nem tartózkodtak otthon, így nem történt sérülés.

Kigyulladt egy pótkocsira épített, melegedő és pihenőhelyként használt faszerkezetű bódé, Bükkszentkereszten, a Jókai úton május 30-án. A lángokat a település önkéntes tűzoltói oltották el, kiérkezésük előtt egy háztartási gázpalack felrobbant. A miskolci hivatásos tűzoltók utómunkálatokat végeztek, az eset során nem történt sérülés.

Tűz keletkezett egy családi ház alatti helyiségben Szerencs-Ondon, az Ady Endre utcában május 31-én. A tűzesetet egy szabadnapos tűzoltó vette észre és jelentette be, majd az idős lakót és a személygépkocsiját biztonságba helyezte a garázsból, végül porral oltó készülékkel megkezdte az tűzoltást. A lángokat a szerencsi hivatásos tűzoltók gyorsbeavatkozó sugarakkal elfojtották és ventilátorral átszellőztették az érintett helyiséget. A tűz nem terjedt tovább a húsz négyzetméteres garázsból, a ház lakható maradt.

Fotó: illusztráció

Széchenyi 2020 Kohéziós Alap