A 19. hét jelentősebb káresetei

2024. május 13. 12:30

Az elmúlt héten a vármegye tűzoltóit 124 alkalommal riasztották, amiből 32 műszaki mentés volt.

Teljes terjedelmében égett egy életvitelszerűen lakott hétvégi ház Ózd külterületén május 08-án. A város hivatásos tűzoltói két gépjárműfecskendővel és egy vízszállítóval vonultak a tűzesethez, majd elfojtották a lángokat és átvizsgálták az épületet. A csaknem ötven négyzetméteres ingatlanban egy felhasadt háztartási gázpalackot találtak az egységek. A tűz keletkezésekor senki sem tartózkodott a házban, így nem történt sérülés.

Kigyulladt egy távolsági autóbusz  a szerencsi vasútállomásnál május 09-én. A jármű éppen a következő járathoz készült, amikor a motortérben tüzet észleltek. A lángokat a szerencsi hivatásos tűzoltók fékezték meg és oltották el. A tömegközlekedési eszközön csak a sofőr tartózkodott, a tűz az egész motorteret érintette és az utasteret is megrongálta. Az eset során senki sem sérült meg.

Elektromos meghibásodás miatt keletkezhetett tűz egy társasház pincéjében, Sátoraljaújhelyen, a Rozmaring úton május 09-én. A város hivatásos tűzoltói két gépjárműfecskendővel és egy vízszállítóval vonultak a tűzesethez. Az egységek gyorsbeavatkozó sugarakkal elfojtották a lángokat, átvizsgálták és ventilátorral átszellőztették a háromszintes épületet. A veszély megszüntetéséig harminchárom embernek kellett elhagynia az otthonát. A tűz nem terjedt tovább a pince előteréből, a lakók visszatérhettek a lakásukba.

Fotó: illusztráció (Dojcsák Dávid tűzoltó százados)

Széchenyi 2020 Kohéziós Alap