13.285.000

2024. május 09. 08:09

Fantasztikus összefogás, könnyfakasztó pillanatok – az encsi tűzoltóságon jelképesen átvette Zoja családja a gyógykezeléseinek támogatására összegyűjtött összeget.

A Supersum Alapítvánnyal közösen két hónappal korábban meghirdetett felhívásra rengetegen megmozdultak. Sportszövetségek, klubcsapatok és válogatott sportolók 94 sportereklyét ajánlottak licitre és ezerötszázan vettek részt a Szerencsen rendezett, az önkormányzat segítségével lebonyolított jótékonysági futáson. A tűzoltók összefogásának erejét is mutatja, hogy mezőcsáti kollégánk 100 kilométeres sétával hívta fel a figyelmet Zoja történetére, a zalaegerszegi tűzoltók is közös futást szerveztek Zoja gyógyulásáért, de a határon túlról, a felvidéki bajtársaktól is érkezett támogatás a kislánynak. 

Az ünnepélyes átadáson beszédet mondott Bernasconi-Bus Katalin,  a Supersum Alapítvány kuratóriumi elnöke, Nyiri Tibor, Szerencs város polgármestere és Kovács Sándor tűzoltó ezredes, az Encsi Katasztrófavédelmi Kirendeltség vezetője. Zoja testvéreinek és az édesapa tűzoltó kollégáinak közreműködésével pedig felfedték az összeget is, amely Zoja számára összegyűlt: 13.285.000 forintot vett át jelképesen a Hegedűs család, és hálás szívvel mondott köszönetet minden támogatásért.


Széchenyi 2020 Kohéziós Alap