A 12. hét jelentősebb káresetei

2024. március 25. 12:41

Az elmúlt héten a vármegye tűzoltóit 195 alkalommal riasztották, amiből 116 tűzoltás volt.

Elektromos meghibásodás miatt kigyulladt és teljes terjedelmében égett egy száz négyzetméteres ikerház tetőszerkezete Ózdon, az Új telepen március 20-án. A hivatásos tűzoltók kiérkezése előtt a lakók sértetlenül elhagyták az épületet. Az egységek gyorsbeavatkozó sugarakkal elfojtották a lángokat és átvizsgálták az ingatlant. A tűz miatt mindkét lakás használhatatlanná vált, a lakók elhelyezésében rokonok segítettek. 

Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyében húsz helyen avatkoztak be a hivatásos tűzoltók szabadtéri tűz miatt március 21-én. Az érintett területek nagysága néhány négyzetmétertől csaknem három hektárig terjedt. Legtöbbször az ózdi egységeket riasztották, míg a legnagyobb kiterjedésű tűzzel a miskolci tűzoltóknak kellett megküzdeni Hernádnémeti határában. Taktakenézen, a Dózsa György utcában üres építési telkeken lángolt a növényzet, a tűzben két gázcsonk megrongálódott. A szerencsi hivatásos tűzoltók megfékezték és eloltották a tüzet, értesítették a gázszolgáltató szakembereit a problémáról, majd közösen átvizsgálták a területen található gázcsonkokat.

Tűz keletkezett egy társasház lépcsőházi helyiségében Miskolcon, az Áfonyás utcában március 22-én. A tűzesethez a vármegyeszékhely hivatásos tűzoltói vonultak három gépjárműfecskendővel, egy vízszállítóval és két magasból mentő járművel. Az egységek porral oltó készülékekkel és vízzel elfojtották a lángokat, továbbá átvizsgálták az épületet. A tűz nem terjedt tovább a körülbelül három négyzetméteres helyiségből, a veszély megszüntetéséig ötvenegy lakónak kellett ideiglenesen elhagynia az otthonát. Az eset során nem történt sérülés, az épület átszellőztetése után mindenki visszatérhetett a lakásába.

Fotó: illusztráció

Széchenyi 2020 Kohéziós Alap