Évértékelőt tartott az igazgatóság

2024. március 18. 14:10

Hétfő délelőtt tartotta évértékelő és feladat-meghatározó állománygyűlését a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

A rendezvényen Dr. Mógor Mária Judit tűzoltó vezérőrnagy, a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság hatósági főigazgató-helyettese köszöntötte az együttműködő és társszerveket képviselő vendégeket, az igazgatóság vezetőit, a katasztrófavédelmi kirendeltségvezetőket, tűzoltóparancsnokokat, valamint hatósági osztályvezetőket és iparbiztonsági felügyelőket. Macz János Zsolt tűzoltó ezredes, katasztrófavédelmi igazgató felszólalása előtt egy kisfilm nyújtott betekintést az igazgatóság mindennapjaiba, majd a szakterületek teljesített feladatait, elért eredményeit és jellemző mutatóit ismertette a vármegyei szervezet vezetője. Előadását az idei év célkitűzéseivel zárta, végül megköszönte a katasztrófavédelem munkáját segítő szervezetek támogatását.

Dr. Mógor Mária Judit tűzoltó vezérőrnagy elismerően beszélt a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság tavalyi munkájáról és teljesítményéről. Kiemelte, hogy a vezetők körében történt változások nem befolyásolták a szervezet sikeres működését, a feladatok ellátása magas színvonalon és hiánytalanul történt meg. Az igazgatóság, a kirendeltségek, a tűzoltó-parancsnokságok és az őrsök vezetőinek megfelelő helyzetértékelése, a következetes irányítás, vezetés és koordináció, a társszervekkel történő kapcsolattartás és együttműködés, valamint a fegyelmezett végrehajtás eredményeként az igazgatóság sikeres 2023. évet zárt. Az értékelést követően a hatósági főigazgató-helyettes a megkezdett fejlesztések folytatását, az önkéntesség és a megelőzési tevékenység további erősítését emelte ki az idei év feladatai közül, mindemellett továbbra is elvárásként fogalmazta meg minden szakterület magas szintű felkészültségét és munkavégzését.

Fotó: Dojcsák Dávid tűzoltó százados


Széchenyi 2020 Kohéziós Alap