A 37. hét jelentősebb káresetei

2023. szeptember 18. 10:18

Az elmúlt héten a vármegye tűzoltóit 94 alkalommal riasztották, amiből 34 műszaki mentés volt.

Kigyulladt egy autószállító teherautó szeptember 14-én kora este az M3-as autópálya Budapest felé vezető oldalán, melynek rakománya, egy mezőgazdasági munkagép is égett. A tiszaújvárosi és hajdúböszörményi tűzoltók teljes útzár mellett oltották a lángokat. 

Szeptember 15-én hajnalban tűz keletkezett egy lakatlan családi házban Rudabányán, mely teljes terjedelmében égett, a tüzet a szendrői és kazincbarcikai hivatásos tűzoltók megfékezték, sérülés nem történt.

Az M3-as autópálya 134-es kilométerszelvényénél, Nyíregyháza irányában egy személygépkocsi szalagkorlátnak ütközött, majd megpördült. Az autóban hárman utaztak, nem sérültek meg, a mezőkövesdi tűzoltók áramtalanították a járművet és biztosították a helyszínt.

Putnok külterületén szeptember 16-án, késő este meggyulladt a felhalmozott vágástéri hulladék és zöldhulladék, mintegy 400 négyzetméteren. Az ózdi, aggteleki és kazincbarcikai tűzoltók kezdték meg az oltást a katasztrófavédelmi műveleti szolgálati irányítása mellett. A beavatkozás másnap fejeződött be, amikor az izzó, füstölő részeket földdel takarták le két munkagép segítségével.

Fotó: illusztráció

Széchenyi 2020 Kohéziós Alap