KÖZLEMÉNY

2023. szeptember 14. 17:20

A Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság közleménye a hvg.hu internetes portálon 2023. szeptember 14-én megjelent „A város, ahol mindenki fél: a lakók a gyanús és bűzös gázoktól, a fejesek meg az újságíróktól” című cikkhez

A hvg.hu internetes portálon 2023. szeptember 14-én megjelent „A város, ahol mindenki fél: a lakók a gyanús és bűzös gázoktól, a fejesek meg az újságíróktól” című cikk katasztrófavédelemre vonatkozó állításai megalapozatlanok, és alkalmasak arra, hogy a lakosságban indokolatlan riadalmat okozzanak. A cikkben leírtakkal ellentétben a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság a HVG című lap valamennyi kérdésére válaszolt, azonban azok a cikkben nem jelentek meg. 

A cikk által sugalmazottakkal ellentétben a hivatásos katasztrófavédelmi szerv – hatósági eljárásai és a káresemények kezelése során – a jogszabályi előírások és a szakmai szabályok betartásával, a legnagyobb gondossággal és körültekintéssel jár el.

A hivatásos katasztrófavédelmi szerv alaprendeltetése az emberi élet védelme, az ennek érdekében alkalmazott speciális telepített (MoLaRi) és mobil, illetve kézi eszközei és a kidolgozott tervrendszerei teljes mértékben alkalmasak a lakosságvédelmi intézkedések megfelelő támogatására, továbbá a személyi állománya megfelelő szakmai felkészültséggel látja el a feladatait.

Széchenyi 2020 Kohéziós Alap