A 36. hét jelentősebb káresetei

2023. szeptember 11. 09:40

Az elmúlt héten a vármegye tűzoltóit 146 alkalommal riasztották, amiből 38 műszaki mentés volt.

Teljes terjedelmében égett egy csaknem ezerkétszáz négyzetméteres, könnyűszerkezetes épület Mezőnagymihályon, az Ady Endre utcában szeptember 04-én. A tárolóban lévő mezőgazdasági gépek és eszközök, termény, tűzifa, valamint gépolaj megsemmisült, a tűz egy közelben álló, állattartásra használt épület tetőszerkezetét is megrongálta. A tűzesethez a mezőkövesdi, a mezőcsáti és a füzesabonyi hivatásos tűzoltók vonultak négy gépjárműfecskendővel és egy vízszállítóval. Az egységek gyorsbeavatkozó sugarakkal és kéziszerszámokkal oltották el a tüzet a vármegyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett. Az eset során nem történt sérülés.

Egy hetven darab hengerbálából álló szénakazal kapott lángra Hejőkürt határában szeptember 06-án. A tűzesethez Tiszaújvárosból és Mezőcsátról riasztották a hivatásos tűzoltókat, akik vízsugarakat vetettek be a lángok ellen. A kazal megbontását a tulajdonos egy munkagéppel segítette, az eset során nem történt sérülés.

Elektromos meghibásodás miatt gyulladt ki egy felújítás alatt álló negyven négyzetméteres lakóház tetőszerkezete Szalaszenden, a Jókai úton szeptember 10-én. Az encsi hivatásos tűzoltók kiérkezésekor csaknem az egész tetőszerkezet égett. Az egységek gyorsbeavatkozó sugarakkal kezdték meg a tűzoltást, majd az egyik ablakon keresztül, légzésvédelem mellett bejutottak az épületbe és átvizsgálták a helyiségeket. Az eset során senki sem sérült meg, a lángok a lakótérre nem terjedtek át.

Fotó: illusztráció

Széchenyi 2020 Kohéziós Alap