A 22. hét jelentősebb káresetei

2023. június 05. 16:38

Az elmúlt héten a vármegye tűzoltóit 111 alkalommal riasztották, amiből 45 műszaki mentés volt.

Május 29-én a déli órákban az M3 autópálya 120. kilométerszelvényében, a Miskolc felé vezető oldalon egy külföldi rendszámú mikrobusz lesodródott az útról és fejtetőre borult. A füzesabonyi tűzoltók mellett egy mezőkövesdi egység vonult a helyszínre, a járműben többen utaztak, egy személy beszorult, az egységek feszítő-vágó berendezéssel avatkoztak be és áramtalanították a járművet. 

Délután Bogácson, egy panzió udvarán kigyulladt és teljes terjedelmében égett egy kültéri, elektromos szauna, a lángok átterjedtek az apartman tetőszerkezetére is. A mezőkövesdi tűzoltók négy, az egri tűzoltók egy járművel érkeztek a helyszínre, valamint riasztották a katasztrófavédelmi műveleti szolgálatot is. A tüzet négy vízsugárral oltották el a tűzoltók. 

Június 2-án délután az M3 autópálya Nyíregyháza felé vezető oldalán két személygépkocsi és egy mikrobusz ütközött, a balesetben öten sérültek meg. A helyszínre riasztott mezőcsáti és mezőkövesdi tűzoltók áramtalanították a járműveket.

Június 4-én reggel az M3 autópálya 124. kilométerszelvényében, a Nyíregyháza felé vezető oldalon egy személygépkocsi motortere kigyulladt. Az esethez riasztott füzesabonyi és mezőkövesdi tűzoltók eloltották a lángokat, a járműben öt személy utazott, sérülés nem történt.

Délután tűz ütött ki a hejőpapi külterületén található hulladéklerakóban, mintegy ezer négyzetméteren égett a hulladék. A tűzesethez a mezőcsáti, tiszaújvárosi és miskolci tűzoltók vonultak, a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett oltották a lángokat öt vízsugárral és két telepített vízsugárral. A meggyulladt hulladékhalmaz továbbra is izzott, füstölt, a beavatkozás másnap is folytatódott, mezőcsáti, tiszaújvárosi, mezőkövesdi és miskolci tűzoltók dolgoztak a helyszínen, felügyelték az izzó részeket és földmunkagépek végezték a terület földtakarását. A katasztrófavédelmi mobil labor folyamatosan méréseket végzett a telephelyen és a környező településeken, veszélyes határérték feletti koncentrációt nem mértek.

Fotó: illusztráció

Széchenyi 2020 Kohéziós Alap