Országos horgászverseny Ózdon

2023. június 03. 19:45

A Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság kilencedik alkalommal rendezte meg a Stégmester elnevezésű katasztrófavédelmi horgászversenyt Ózdon.

A hagyományteremtő céllal indított megméretésre 2013 óta eddig minden évben sor került, ha a körülmények lehetővé tették. Az idei versenyre tizenhat csapat nevezett, hogy a korábbiakhoz hasonlóan jó hangulatú, fogásban gazdag rendezvényen vegyenek részt és a legjobbak vándorkupával térjenek haza.

A huszonnégy órás horgászaton Macz János Zsolt tűzoltó ezredes, vármegyei katasztrófavédelmi igazgató köszöntötte a sporttársakat és nyitotta meg a versenyt, kellemes időtöltést, jó időt, és persze sok hal kifogását kívánva a horgászoknak.

A háromfős csapatok összesen három horgászbotot használhattak, a horgászmódszert a profikra bízták a szervezők. Mint mindig, most is nagy hangsúlyt helyeztek a kifogott halak kíméletes kezelésére, azokat minél hamarabb le kellett mérni és visszaengedni a vízbe.

Az idei horgászaton összesen 603,56 kilogramm halat fogtak a csapatok.

Szombaton délután dr. Polyák Zsolt tűzoltó alezredes, a vármegyei katasztrófavédelmi igazgatóság hivatalvezetője adta át a díjakat a nyerteseknek.

Eredmények:

I. helyezett: Szabolcs-Szatmár-Bereg VMKI, Szabolcsi Halbarátok (121,6 kg hal)

II. helyezett: Jász-Nagykun-Szolnok VMKI, Szolnoki Kormoránok (114,95 kg hal)

III. helyezett: Komárom-Esztergom VMKI, Pontymágnesek (113,65 kg hal)

A legnagyobb (14,80kg) halért járó elismerést Smölcz Márk Xavér, a Komárom-Esztergom Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Pontymágnesek csapatának tagja vehette át.

A „Stégmester” vándorkupa az ózdi tűzoltóktól egy évre Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyébe került.

Fotó: dr. Polyák Zsolt tűzoltó alezredes és Rinyu Zsuzsanna tűzoltó százados


Széchenyi 2020 Kohéziós Alap