A 21. hét jelentősebb káresetei

2023. május 30. 10:16

Az elmúlt héten a vármegye tűzoltóit 136 alkalommal riasztották, amiből 50 műszaki mentés volt.

Tűz keletkezett egy lakóházban Miskolc külterületén, a Danlos dűlőn május 22-én. A miskolci hivatásos tűzoltók kiérkezése előtt a lakók sértetlenül elhagyták az épületet. Az egységek egy gyorsbeavatkozó sugárral oltották el a tüzet és egy háztartási gázpalackot kihoztak, amelyet visszahűtöttek. Az eset miatt az ingatlan lakhatatlanná vált, a lakók elhelyezésében rokonok segítettek.

Lángok csaptak fel egy családi házban Halmajon, a Dankó Pista úton május 23-án. Az encsi hivatásos tűzoltók két gépjárműfecskendővel és egy vízszállítóval vonultak a tűzesethez. Az egységek kiérkezése előtt a lakók elhagyták az épületet, amelynek az egyik szobájában berendezési tárgyak égtek. A tűzoltók gyorsbeavatkozó sugarakkal megfékezték és eloltották a tüzet, valamint három, sértetlen gázpalackot kihoztak a házból. A lángok nem terjedtek tovább a helyiségből, így az ingatlan lakható maradt.

Teljes terjedelmében égett két faszerkezetű épület Miskolc határában, a Szarkahegy utcában május 25-én. A tűzesethez a vármegyeszékhely hivatásos tűzoltói vonultak két gépjárműfecskendővel és egy vízszállítóval. Miután az egységek elfojtották a lángokat, átvizsgálták a romokat és az épületek alatti pincét. A hétvégi házakat nem lakták, az eset során nem történt sérülés.

Egy lakatlan családi ház gyulladt ki Putnokon, a Zsarnai utcában május 25-én. Az ózdi és a kazincbarcikai hivatásos tűzoltók két gépjárműfecskendővel és egy vízszállítóval vonultak az ingatlanhoz, majd gyorsbeavatkozó sugarakkal megkezdték a tűzoltást. Az egységek légzésvédelem mellett átvizsgálták a házat, de senkit sem találtak az épületben. A tűz több helyiséget érintett és a tetőszerkezetet is megrongálta, az eset során senki sem sérült meg.  

Fotó: illusztráció

Széchenyi 2020 Kohéziós Alap