Ünnepi állománygyűlés az igazgatóságon

2022. október 24. 15:47

Az 1956-os forradalom és szabadságharc tiszteletére rendezett megemlékezést a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság október 24-én. Az ünnepség alkalmából a kiemelkedő szakmai tevékenységet nyújtó tűzoltók is elismerésben részesültek.

A Himnusz után a Fazekas Utcai Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola mutatta be ünnepi műsorát, majd Lipták Attila tűzoltó dandártábornok, megyei igazgató emlékezett beszédében a hatvanhat évvel ezelőtti cselekedetekre. Sorra vette az októberi forradalom és a következő hónapok eseményeit, felidézve néhány hős forradalmár tetteit a szabadságért. A tábornok azzal zárta köszöntőjét, hogy a közös akarat, a kitartás, egymás bátorítása és támogatása átsegíthet minket a legnehezebb időszakokon is. Egyről soha nem feledkezhet meg az, aki tűzoltónak nevezi magát: bármi is történjék, mi azért vagyunk, hogy a bajbajutottakon segítsünk.

Az ünnepi beszéd után okleveleket és tárgyjutalmakat adott át az igazgató, és annak a hét tűzoltónak is gratulált, akik a forradalom és szabadságharc tiszteletére a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóságon rendezett ünnepségen vették át az elismeréseket, előléptetéseket.

Dr. Pintér Sándor, Magyarország belügyminisztere – Nemzeti Ünnepünk, október 23-a alkalmából – huzamos időn át végzett kiemelkedő szolgálati tevékenysége elismeréséül tanácsosi címet adományozott Horváth Csaba c. tű. főtörzszászlósnak, a Miskolci Hivatásos Tűzoltóparancsnokság különlegesszer-kezelőjének.

Hivatásához méltó, példás magatartása, bátor cselekedete elismeréséül Bátorságért Érdemjelet adományozott Balogh Zsolt tű. alezredesnek, a katasztrófavédelmi igazgatóság Katasztrófavédelmi Műveleti Szolgálat kiemelt főelőadójának, Pankotai Zoltán Lajos tű. főhadnagynak, a Miskolci Hivatásos Tűzoltóparancsnokság rajparancsnokának, valamint  Tircs Gergely János tű. őrmesternek, a Miskolci Hivatásos Tűzoltóparancsnokság beosztott tűzoltójának, akik 2022. augusztus 31-én Miskolc-Tapolcán bekövetkezett pinceomlás káreseménynél a pinceboltozat alátámasztása, a leszakadt sziklatömb megemelése és a szerencsétlenül jártak kiemelése során hivatásukhoz méltó kiemelkedő helytállást, példaértékű bátor magatartást tanúsítottak.

A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság főigazgatója hivatásához méltó, kiemelkedő helytállása elismeréséül Hősies Helytállásért elismerő címet adományozott Godzsák György tű. őrmesternek és Varga Béla Tamás tű. őrmesternek, a Miskolci Hivatásos Tűzoltóparancsnokság beosztott tűzoltóinak, akik 2022. augusztus 31-én ugyancsak a Miskolc-Tapolcán bekövetkezett pinceomlás káreseménynél a mentési munkálatok során hivatásukhoz méltó kiemelkedő helytállást, példaértékű bátor magatartást tanúsítottak.

A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság főigazgatója – Nemzeti Ünnepünk, október 23-a alkalmából – kiemelkedő szolgálati tevékenysége elismeréséül soron kívül előléptette tű. századossá Tóth Alex tű. főhadnagyot, a Kazincbarcikai Hivatásos Tűzoltóparancsnokság katasztrófavédelmi megbízottját.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója – Nemzeti Ünnepünk, október 23-a alkalmából – kiemelkedő szakmai tevékenysége elismeréséül tárgyjutalomban részesítette

Farkas Péter c. tű. törzszászlóst, a Miskolci Hivatásos Tűzoltóparancsnokság különlegesszer-kezelőjét,

Bém Zsolt c. tű. főtörzsőrmestert, a Miskolci Hivatásos Tűzoltóparancsnokság beosztott tűzoltóját,

Sárosi Dániel tű. őrmestert, a Sátoraljaújhelyi Hivatásos Tűzoltóparancsnokság gépjárművezetőjét,

Juhász Balázs c. tű. főtörzsőrmestert, a Sátoraljaújhelyi Hivatásos Tűzoltóparancsnokság beosztott tűzoltóját,

Tóth Bence c. tű. törzsőrmestert, az Ózdi Hivatásos Tűzoltóparancsnokság beosztott tűzoltóját,

Kolovics Péter tű. főtörzsőrmestert, a Szendrői Hivatásos Tűzoltóparancsnokság beosztott tűzoltóját,

Gilányi Dávid c. tű. főtörzsőrmestert, a Mezőkövesdi Hivatásos Tűzoltóparancsnokság gépjárművezetőjét,

Nagy Richárd tű. őrmestert, a Tiszaújvárosi Hivatásos Tűzoltóparancsnokság beosztott tűzoltóját.

Az elismerések átadása után a rendezvény a Szózat hangjaival ért véget.


Széchenyi 2020 Kohéziós Alap