Több százan futottak együtt Jankáért

2022. szeptember 24. 17:21

Szombaton rendezték meg a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság „Hangoljon a biztonságra” fesztiválját, melynek egyik programjaként jótékonysági futásra invitálták a szervezők a segíteni szándékozókat.

Dobai Ádám tűzoltó őrmester a Miskolci Hivatásos Tűzoltó-parancsnokságon szolgál, kislánya, Janka gyógyulásának támogatása érdekében fogtak össze hivatásosok és civilek. Közel nyolcszázan neveztek a jótékonysági futásra, a katasztrófavédelem, a rendőrség, a Terrorelhárítási Központ és a honvédség állománya mellett munkahelyi kollektívák, baráti társaságok, sportegyesületek, gyerekek is rajthoz álltak Miskolc belvárosában. Látványos motoros felvonulás után, rendőri biztosítás mellett indultak el a futók a 2,4 kilométeres távon, a tömegben nagy feltűnést keltettek a védőruhában futó – miskolci és a megye többi parancsnokságáról érkezett – tűzoltóink és Szabó Zsolt István, aki a Mercedes kecskeméti gyárának létesítményi tűzoltóságáról nevezett a jótékonysági futásra, ő védőruhában és légzőkészülékben teljesítette a távot. A Városház téren a szolgálatban lévő miskolci tűzoltók és a Dobai család várták a célba érkezőket, majd tombolasorsoláson találtak gazdára értékes nyeremények.

Dobai Janka egészségesen jött világra, problémája három hónapos korában kezdődött, a kötelező oltás után néhány napon belül teljes fizikai és idegrendszeri leépülés indult el nála. Szakemberek véleménye alapján fejleszthető, tanítható, azonban kortársaihoz képest jelentős lemaradásban van. A budapesti Borsóházban szakszerű, intenzív terápiát javasoltak számára, a fejlesztés költségeinek előteremtése érdekében széleskörű összefogás indult. A nevezési díjakból befolyt összeget és a szervező Supersum Alapítvány elkülönített alszámlájára érkezett támogatásokat a szeptember végéig tartó gyűjtés lezárása után adják majd át Janka családja részére.

Fotó: BAZ MKI


Széchenyi 2020 Kohéziós Alap