A 37. hét jelentősebb káresetei

2022. szeptember 19. 09:46

Az elmúlt héten a megye tűzoltóit 116 alkalommal riasztották, amiből 36 műszaki mentés volt.

Egy elhagyatott, bontásra ítélt raktár tetőszerkezete égett Miskolcon, a Kerpely Antal utcában szeptember 14-én. Az ipari területen álló, százhuszonöt négyzetméteres épülethez a megyeszékhely hivatásos tűzoltói vonultak két gépjárműfecskendővel, egy vízszállító járművel és egy létraszerrel. Az egységek rövid időn belül eloltották a tüzet, amely körülbelül tizenöt négyzetméteren rongálta meg a tetőt, és a raktárban lévő bontott faanyagot is érintette. Az eset során nem történt sérülés.

Robbanás történt egy elhanyagolt hétvégi ház földszinti helyiségében Sajóivánka külterületén, a Barcitarkó dűlőn szeptember 16-án. Az érintett ingatlanhoz, amely a robbanás következtében összeomlott, a kazincbarcikai és a miskolci hivatásos tűzoltók vonultak. Az egységek a megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett  egy embert kiszabadítottak a romok alól, átadták őt a mentőknek és átvizsgálták a baleset helyszínét.

Tűz keletkezett egy kétszintes családi házban Farkaslyukon, a Boroszló utcában szeptember 17-én. A lángokat, amelyek az egyik emeleti szoba berendezési tárgyait érintették, az ózdi hivatásos tűzoltók két gyorsbeavatkozó sugárral rövid időn belül eloltották, azonban az épület lakhatatlanná vált. Az eset során senki sem sérült meg, a lakók elhelyezésében a rokonaik segítettek.

Fotó: illusztráció

Széchenyi 2020 Kohéziós Alap