A 18. hét jelentősebb káresetei

2022. május 09. 09:43

Az elmúlt héten a megye tűzoltóit 100 alkalommal riasztották, amiből 32 tűzoltás volt.

Bontási munkálatok közben kigyulladt egy csarnok tetőszerkezete Miskolcon, a Glanzer Miksa utcában május 02-án. A tűzesethez a megyeszékhely hivatásos tűzoltói vonultak két gépjárműfecskendővel, egy vízszállító járművel és egy létraszerrel. Az egységek négy vízsugarat vetettek be a tűz ellen, amely körülbelül negyven négyzetméteren érintette a csaknem ötezer négyzetméteres csarnok tetőszerkezetét. A tető megbontása után a tűzoltók eloltották az izzó, parázsló részeket, az eset során senki sem sérült meg. 

Tűz keletkezett egy családi ház szobájában Szinen, a Szabadság úton május 02-án. A bódvaszilasi hivatásos tűzoltók kiérkezése előtt a lakó elhagyta az épületet. Az egység egy gyorsbeavatkozó sugárral eloltotta az egyik emeleti helyiségben lángoló berendezési tárgyakat és átvizsgálta a házat. Az eset során nem történt sérülés, az ingatlan lakható maradt.

Kisbusszal karambolozott egy személygépkocsi az M3-as autópálya Nyíregyháza felé vezető oldalán, Mezőnagymihály térségében, a 140-es kilométerszelvényben május 04-én. A személyautó a belső szalagkorlátnak ütközött, a kisbusz az út menti árokba hajtott. A mezőkövesdi hivatásos tűzoltók áramtalanították a járműveket, a mentőkkel felhozták a sérülteket az árokból és megszüntették a forgalmi akadályt.

Fotó: illusztráció

Széchenyi 2020 Kohéziós Alap