Tisztelgés a múlt és jelen tűzoltói előtt

2022. május 03. 15:53

Szent Flórián, a tűzoltók védőszentjének napja alkalmából ünnepi állománygyűlést tartott a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság május 03-án.

Az idei rendezvényre a Miskolci Rendvédelmi Technikumban került sor, ahol Lipták Attila tűzoltó dandártábornok köszöntötte az állománygyűlés vendégeit. Ünnepi beszédében az elmúlt két év kihívásait idézte fel, amelyek időnként próbára tették a szervezetet, azonban a katasztrófavédelem a jó híréhez, a hagyományaihoz hűen, és az elvárásoknak megfelelően, sikeresen helytállt. Büszkén tekintett vissza az elért eredményekre, hiszen az igazgatóság állománya, a hivatásos tűzoltók, az önkéntes tűzoltó egyesületek, a létesítményi tűzoltóságok, valamint az önkéntes mentőszervezetek is egytől egyig bebizonyították, hogy azonos szemlélettel, alázattal és profizmussal képesek tenni a dolgukat, legyen szó önálló beavatkozásról, vagy együttes munkáról. A megyei igazgató végül köszönetet mondott Borsod-Abaúj-Zemplén megye, és az ország összes tűzoltójának, egyben további munkájukhoz sok sikert, erőt, egészséget kívánt.

Bánné dr. Gál Boglárka, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Közgyűlés elnöke elismerő szavakkal foglalta össze a katasztrófavédelem és a tűzoltók mindennapi, kihívásokkal teli szolgálatteljesítését. Mint mondta, a tűzoltók egyenruhája az egyik legnemesebb, mert szívből jövő elkötelezettséget, bátorságot, önzetlenséget és rendkívüli jellemet takar, ami a lakosság biztonságát tükrözi.

Végezetül Varga András tűzoltó alezredes, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Tűzoltó Szövetség elnöke köszönte meg a tűzoltók áldozatos szolgálatát, valamint rámutatott Gróf Széchenyi Ödön kiemelkedő munkásságára, amelynek köszönhetően Magyarországon megalakult a hivatásos tűzoltóság.

Az ünnepi rendezvényt, amelyen többen is elismerésben részesültek, a Fazekas Utcai Általános Iskola tanulóinak műsora színesítette.

Fotó: Dojcsák Dávid tűzoltó százados


Széchenyi 2020 Kohéziós Alap