Több kollégánkat is elismerték a Belügyminisztériumban

2022. március 11. 08:27

Az 1848-49-es forradalom és szabadságharc 174. évfordulójának tiszteletére rendezett tárcaünnepségen a katasztrófavédelem több mint húsz munkatársa vehetett át köztársasági elnöki, illetve miniszteri elismerést, előléptetést.

Az ünnepségen Papp Károly belbiztonsági államtitkár mondott köszöntőt, aki beszédében megemlékezett a százhetvennégy évvel ezelőtti tavasz hőseiről és áldozatairól, valamint harcuk világtörténelmi jelentőségéről. Mint fogalmazott, manapság a megszokottól eltérő az ünnep, mégis közel áll a magyarok szívéhez, hiszen március 15-e a polgári Magyarország születésnapja.

Ezt követően dr. Pintér Sándor belügyminiszter elismeréseket adott át a minisztérium, államigazgatási szervek, illetve a rendvédelemben kiemelkedő szakmai munkát végző dolgozóinak, köztük a katasztrófavédelem munkatársainak.

A belügyminiszter kiemelkedő helytállása, bátor magatartása elismeréséül Bátorságért Érdemjelet adományozott, egyben jutalomban részesítette Bordás András c. tű. főtörzsőrmestert, Kriván Ádám c. tű. főtörzsőrmestert, Répási Róbert c. tű. főtörzsőrmestert és Kiss Máté tű. őrmestert, a Miskolci Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság beosztott tűzoltóit, akik egy égő autószerelő-műhelyből a veszélyes gázpalackokat kimentve és a gépjárműveket eloltva megakadályozták, hogy azok felrobbanjanak, és nagyobb káresemény következzen be. 

Fotó: Szőke Péter (BM OKF)


Széchenyi 2020 Kohéziós Alap