A 46. hét jelentősebb káresetei

2021. november 22. 09:03

Az elmúlt héten a megye tűzoltóit 105 alkalommal riasztották, amiből 28 műszaki mentés volt.

Teljes terjedelmében égett egy nyolcvan négyzetméteres lakóház tetőszerkezete Abaújváron, az Arany János úton november 17-én. A lángokat a gönci és az encsi hivatásos tűzoltók három vízsugárral fojtották el. Személyi sérülés nem történt az eset során.

Kigyulladt és teljes terjedelmében kiégett egy személyautó Ózdon, a Bánszállás utcában november 18-án. A helyszínre az ózdi hivatásos tűzoltókat riasztották, akik a lángokat egy vízsugárral eloltották. A járműben hárman utaztak, egyikük sem sérült meg.

Összeütközött egy kamion és egy személygépkocsi péntek reggel a 37-es főúton, Taktaharkány és Hernádnémeti között. A balesethez a szerencsi hivatásos tűzoltók érkeztek ki, akik a mentőszolgálat munkatársainak segítséget nyújtottak egy sérült kiemeléséhez, majd áramtalanították a járműveket és elvégezték a műszaki mentést. A munkálatok idejére a főút érintett szakaszát teljes szélességében lezárták.

Földmunkavégzés közben megrongálódott egy gázvezeték Tiszapalkonyán, a Mátyás úton november 19-én. A tiszaújvárosi hivatásos tűzoltók ötven méteres biztonsági zónát jelöltek ki a szivárgás körzetében, így öt lakó elzárkóztatása vált szükségessé. Az egység biztosította a helyszínt és gázkoncentráció mérést végzett, amíg a gázszolgáltató szakemberei megszüntették a veszélyt. Az eset során nem történt sérülés.

Berendezési tárgyak égtek egy lakóház szobájában Ózdon, a Hétes telepen november 19-én. A lángokat az ózdi  hivatásos tűzoltók eloltották és átvizsgálták az épületet. A tűzben senki sem sérült meg, de két személy rokonoknál került elhelyezésre.

Fotó: illusztráció

Széchenyi 2020 Kohéziós Alap