A 41. hét jelentősebb káresetei

2021. október 18. 13:17

Az elmúlt héten a megye tűzoltóit 101 alkalommal riasztották, amiből 33 műszaki mentés volt.

Egy lakóházi tűzeset miatt riasztották a tűzoltókat október 11-én a lácacsékei Szerfás telepre, ahol egy ember életét vesztette. A cigándi katasztrófavédelmi őrs hivatásos tűzoltói egy járművel vonultak az érintett épülethez, azonban tűzoltói beavatkozásra már nem volt szükség. A konyhában egy korábbi tűz nyomait találták, amely két négyzetméteren érintett berendezési tárgyakat a tűzhely közelében. Az esettel kapcsolatban tűzvizsgálati eljárás indult.

Megszólalt a szén-monoxid-érzékelő egy családi házban Kazincbarcikán, a Tölgyfa utcában október 11-én. A kazincbarcikai hivatásos tűzoltók kiérkezése előtt a lakók leállították a gázkazánt, szellőztetni kezdtek és elhagyták az épületet. Az egység rekonstruálta az esetet és gázkoncentráció mérést végzett, amely során megemelkedett szén-monoxid-szintet tapasztaltak a fűtőberendezés közelében. A szén-monoxid érzékelőnek köszönhetően nem történt sérülés.

Tűz keletkezett egy családi ház pincéjében Újcsanáloson, a Rozmaring utcában október 13-án. A kazánházként is használt, harminc négyzetméteres helyiségben lángoló berendezési tárgyakat, tüzelőt és tárolt anyagokat a miskolci és a szerencsi hivatásos tűzoltók eloltották. Az egységek egy háztartási gázpalackot kihoztak a pincéből és visszahűtötték. Az eset során nem történt sérülés, viszont a fűtési rendszer meghibásodása miatt az épület lakhatatlanná vált. A lakók ideiglenes elhelyezésében a szomszédaik segítettek.

Megszólalt a szén-monoxid-érzékelő egy társasházi lakásban Miskolcon, a Fazola Henrik utcában október 13-án. A megyeszékhely hivatásos tűzoltói gázkoncentráció mérést végeztek a lakásban, amely során a fürdőszobában használt gázüzemű vízmelegítő berendezés közelében megemelkedett szén-monoxid-szintet tapasztaltak. A gázszolgáltató szakembere megállapította, hogy a berendezés meghibásodása miatt jutott vissza a mérgező gáz a lakótérbe. A szén-monoxid érzékelőnek köszönhetően nem történt sérülés.

Fák dőltek ki és faágak hasadtak le a Bükkben a rájuk nehezedő hó miatt október 13-án. A miskolci hivatásos tűzoltók Bánkút és a mályinkai elágazás között tíz fát eltávolítottak az úttestről, majd két autót lekísértek a veszélyes útszakaszról. Az eset során nem történt sérülés.

Tűz keletkezett egy családi házban Ongán, a Bem apó utcában október 14-én. Az egyik szobában lángoló berendezési tárgyakat a miskolci hivatásos tűzoltók rövid időn belül eloltották és egy háztartási gázpalackot kihoztak az épületből. Az egységek átvizsgálták az ingatlant, a tűz nem terjedt tovább a helyiségből. Az eset során senki sem sérült meg. 

Két személygépkocsi ütközött Polgár külterületén, a 35-ös számú főút 23-as kilométerszelvényében, október 15-én. A tiszaújvárosi hivatásos tűzoltók a mentősökkel közösen kiszabadítottak egy embert az egyik járműből, majd áramtalanították a balesetben érintett autókat. 

Tűz keletkezett egy negyvennyolc négyzetméter alapterületű lakóházban Polgáron, a Vereckei utcában október 15-én. A lángokat, amelyek egy helyiséget érintettek, a tiszaújvárosi hivatásos tűzoltók rövid időn belül eloltották és átvizsgálták az épületet. Az eset során senki sem sérült meg. 

Fotó: illusztráció

Széchenyi 2020 Kohéziós Alap