A 40. hét jelentősebb káresetei

2021. október 12. 12:05

Az elmúlt héten a megye tűzoltóit 114 alkalommal riasztották, amiből 32 tűzeset volt.

Tűz keletkezett egy családi ház szobájában Miskolcon, a Gvadányi József utcában október 04-én. A helyiségben lángoló berendezési tárgyakat a megyeszékhely hivatásos tűzoltói eloltották és átvizsgálták az épületet. Az eset során senki sem sérült meg, az ingatlan lakható maradt.

Kigyulladt egy családi ház tetőszerkezete Mádon, a Bányász utcában október 04-én. A tüzet, amely mintegy ötven négyzetméteren érintette a tetőt, a szerencsi hivatásos tűzoltók oltották el. Az egységek átvizsgálták az ingatlant és két háztartási gázpalackot kihoztak. Az eset során nem történt sérülés, az épület lakható maradt.

Egy parasztház tetőszerkezete égett teljes terjedelmében Sárospatakon, a Vágottér dűlőn október 04-én. A tüzet a sátoraljaújhelyi hivatásos tűzoltók három vízsugárral eloltották és átvizsgálták az épületet. Az eset miatt az ingatlan lakhatatlanná vált, a mentők egy embert kórházba szállítottak.

Tűz keletkezett egy családi ház pincéjében Gesztelyen, a Vásártér utcában október 06-án. A kazánházként használt, harminchat négyzetméteres helyiségben, felhalmozott papír és tüzelő égett. A megyeszékhely hivatásos tűzoltói eloltották a tüzet, ventilátorral átszellőztették a pincét és átvizsgálták az épületet. A lángok a lakótérre nem terjedtek át, az eset során senki sem sérült meg.

Tűz keletkezett egy családi ház pincéjében Kazincbarcikán, a Budai Nagy Antal utcában október 09-én. A kazánházként használt helyiségben a helyi hivatásos tűzoltók fojtották el a tüzet. A lángok a lakórészre nem terjedtek át, azonban a fűtési rendszer és az elektromos hálózat megrongálódott, így az ingatlan lakhatatlanná vált. Az eset során nem történt sérülés, a lakó elhelyezésében a rokonai segítettek.

Egy melléképület égett Ózdon, a Dobó István utcában október 10-én. A helyi hivatásos tűzoltók eloltották a tüzet, amely a húsz négyzetméteres, életvitelszerűen lakott melléképület egészét érintette. Az  eset során nem történt sérülés, egy ember elhelyezésében a rokonai segítettek.

Kigyulladt egy családi ház tetőszerkezete Gesztelyen, a Patak utcában október 10-én. A teljes terjedelmében lángoló tetőt a miskolci hivatásos tűzoltók eloltották és átvizsgálták az épületet. A tűz miatt a födém beszakadt, így az ingatlan lakhatatlanná vált. Az eset során senki sem sérült meg, a lakók elhelyezésében a rokonaik segítettek.

Fotó: illusztráció

Széchenyi 2020 Kohéziós Alap