A 36. hét jelentősebb káresetei

2021. szeptember 13. 09:54

Az elmúlt héten a megye tűzoltóit 145 alkalommal riasztották, amiből 39 műszaki mentés volt.

Kigyulladt egy családi házhoz épített melléképület Sajógalgócon, a Táncsics Mihály utcában szeptember 07-én. A tüzet, amely a tizenhat négyzetméteres helyiségben tárolt berendezési tárgyakat és a tetőszerkezetet érintette, a kazincbarcikai hivatásos tűzoltók rövid időn belül eloltották. A lángok a főépületre nem terjedtek át, az eset során nem történt sérülés.

Tűz keletkezett egy családi házban Ónodon, az Arany János utcában szeptember 11-én. A tiszaújvárosi hivatásos tűzoltók két vízsugárral fojtották el a lángokat, amelyek egy tizenöt négyzetméteres helyiségben csaptak fel. Az eset során nem történt sérülés, az épület lakható maradt.

Megszólalt a szén-monoxid-érzékelő egy családi házban, Taktaharkányban, az Alkotmány utcában szeptember 12-én. A szerencsi hivatásos tűzoltók kiérkezése előtt a lakók elhagyták az ingatlant. Az egység gázkoncentráció mérést végzett, amely során a fürdőszobában használt, nyílt égésterű, gázüzemű vízmelegítő berendezés környezetében megemelkedett szén-monoxid-szintet mutatott ki a mérőműszer. A tűzoltók átszellőztették az épületet, a szén-monoxid-érzékelőnek köszönhetően senki sem sérült meg.

Fotó: illusztráció

Széchenyi 2020 Kohéziós Alap