A 18. hét jelentősebb káresetei

2021. május 10. 10:31

Az elmúlt héten a megye tűzoltóit 110 alkalommal riasztották, amiből 36 műszaki mentés volt.

Kigyulladt egy üresen álló ipari csarnok Miskolcon, a Kiss Ernő utcában május 04-én. A körülbelül harminc négyzetméter kiterjedésű tüzet, amely az előtetőt és az épület tetőszerkezetét érintette, a miskolci és a kazincbarcikai hivatásos tűzoltók oltották el a megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett. Az eset során senki sem sérült meg.

Teljes terjedelmében égett egy lakóház Miskolc külterületén, a Kis-ágazat dűlőn május 07-én. A húsz négyzetméter alapterületű épület tüzét a megyeszékhely hivatásos tűzoltói eloltották és átvizsgálták a házat. Az eset során nem történt sérülés, azonban az ingatlan lakhatatlanná vált. A lakók elhelyezésében a rokonaik nyújtottak segítséget.

Kigyulladt egy ikerház tetőszerkezete Miskolcon, a Huba utcában május 07-én. A teljes terjedelmében lángoló tetőt a miskolci és a kazincbarcikai hivatásos tűzoltók oltották el a megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett. A tűz a földszinti lakórészekre nem terjedt át, az eset során senki sem sérült meg.

A Takta folyó árterébe borult egy traktor, Taktaszada külterületén május 09-én. A baleset következtében a traktor vezetője a mezőgazdasági vontató alá szorult. A szerencsi és a miskolci hivatásos tűzoltók, a megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett, feszítővágó berendezés és tűzoltódaru segítségével kiszabadították a bajbajutottat, majd átadták a mentőknek.

Fotó: illusztráció

Széchenyi 2020 Kohéziós Alap