A 14. hét jelentősebb káresetei

2021. április 12. 10:23

Az elmúlt héten a megye tűzoltóit 154 alkalommal riasztották, amiből 67 tűzoltás volt.

Tűzhelyen felejtett étel okozott tüzet egy négyszintes társasház második emeleti lakásában Miskolcon, a Leszih Andor utcában április 07-én. A megyeszékhely hivatásos tűzoltói rövid időn eloltották a lángokat, amelyek már a tűzhely környezetében lévő éghető anyagokra is átterjedtek. Az egységek átszellőztették és átvizsgálták a füsttel telített lakást, a tűz nem terjedt tovább a konyhából. A beavatkozás idejére senkinek sem kellett elhagynia az épületet, az eset során nem történt sérülés.

Egy családi ház szobája égett Sajókeresztúrban, a Jókai utcában április 07-én. A helyiségben lángoló berendezési tárgyakat a miskolci hivatásos tűzoltók oltották el. Az egységek három darab háztartási gázpalackot eltávolítottak a házból és átvizsgálták az épületet. A tűz nem terjedt tovább a szobából, az eset során senki sem sérült meg.

Tűz keletkezett egy családi ház, műhelyként használt melléképületében, Szirmabesenyőben, a Gárdonyi Géza utcában április 08-án. A hatvanöt négyzetméter alapterületű, teljes terjedelmében lángoló épületben berendezési tárgyak, szerszámgépek és felhalmozott anyagok égtek. A miskolci hivatásos tűzoltók kiérkezése előtt egy háztartási gázpalack felhasadt a tűzben. Az egységek a megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett számolták fel a káresetet. A lángok nem terjedtek át a lakóházra és sérülés sem történt.

Tűz keletkezett egy kilencven négyzetméter alapterületű, faszerkezetű melléképületben, Gesztelyben, a Patak utcában április 10-én. A miskolci hivatásos tűzoltók kiérkezésekor, teljes terjedelmében égett a takarmány tárolására használt épület. Az egységek rövid időn belül megfékezték és eloltották a tüzet, a lángok nem terjedtek át a lakóházra. Az eset során senki sem sérült meg.

Fotó: illusztráció

Széchenyi 2020 Kohéziós Alap