A 13. hét jelentősebb káresetei

2021. április 06.

Az elmúlt héten a megye tűzoltóit 171 alkalommal riasztották, amiből 87 tűzoltás volt.

Tizenkilenc helyszínen avatkoztak be a hivatásos tűzoltók Borsod-Abaúj-Zemplén megyében a lángoló száraz növényzet miatt március 29-én. A tűzzel érintett területek nagysága tíz négyzetmétertől tíz hektárig terjedt. Legtöbbször az ózdi egységeket riasztották ilyen jellegű eseményekhez, ötször kellett beavatkozniuk. A nap során, összesen mintegy tizenöt hektáron pusztított a tűz.

Összehordott szemét égett egy sorház udvarán, Miskolcon, az Ötödik utcában március 30-án. A tűz mintegy tizenöt négyzetméteren az épület lakatlan részének a tetőszerkezetére is átterjedt. A megyeszékhely hivatásos tűzoltói négy vízsugárral eloltották a lángokat, az eset során nem történt sérülés.

Tíz helyszínen volt szükség tűzoltói beavatkozásra Borsod-Abaúj-Zemplén megyében szabad területen keletkezett tűz miatt március 31-én. Miskolc külterületén, a Kiscsászár dűlőn, hétvégi házakat is veszélyeztetett a tűz. A lángokat, amelyek mintegy negyven hektáron pusztítottak és egy épület ereszdeszkázatát is megrongálták, három miskolci egység és a megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat oltotta el.

Tűz keletkezett egy százhúsz négyzetméteres családi ház padlásterében, Sajóvámoson, a Rákóczi utcában április 04-én.  A lángokat, amelyek körülbelül hat négyzetméteren rongálták meg a tetőt, a miskolci hivatásos tűzoltók rövid időn belül eloltották. A tűzben senki sem sérült meg, az ingatlan lakható maradt.

Fotó: illusztráció