Idén is lesz alkotói pályázat

2021. február 15. 07:56

Az előző évek hagyományait követve az Országos Tűzmegelőzési Bizottság 2021-ben, immáron nyolcadik alkalommal hirdeti meg az alkotói pályázatot óvodásoknak és iskolásoknak.

Az Országos Tűzmegelőzési Bizottság idén olyan alkotásokat vár, amelyeken az óvodások és az iskolások megmutatják, hogyan látják ők a tűzmegelőzést és a tűzvédelmet, a tűzoltói hivatást. Az óvodásoktól szabadkézi rajzokat vagy kézműves alkotásokat várnak. Az iskolások három korcsoportban pályázhatnak. Hattól tíz, tizenegytől tizennégy, és tizenöttől tizennyolc éves korig szabadkézi rajzot, egyéb kézműves alkotást küldhetnek be, de írhatnak verset vagy mesét is, esetleg számítógépes programot is készíthetnek.

A pályaműveket április 30-ig lehet benyújtani postán vagy e-mailen, illetve előzetes egyeztetés után személyesen a fővárosi illetve megyei katasztrófavédelmi igazgatóságokhoz a korcsoport és kategória megjelölésével.

Az országos pályázat fővédnöke dr. Góra Zoltán tű. vezérőrnagy, a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság főigazgatója, az Országos Tűzmegelőzési Bizottság elnöke. Az országos bírálóbizottság elnöke dr. Bérczi László tű. dandártábornok, országos tűzoltósági főfelügyelő.

A területi versenyen első helyezést elért alkotások részt vesznek az országos versenyen is, amelynek díjait 2021 júniusában Budapesten adják át. Az országos verseny győztesei értékes díjakat kapnak, emellett különdíjak is gazdára találnak majd. Az az óvoda, illetve iskola, ahonnan a legtöbb pályázatot nyújtják be, elnyeri a „Legkreatívabb óvoda/iskola 2021” címet, amelyért izgalmas tűzoltó-bemutató jár, amelyen gyerekek megismerhetik a füstsátrat, olthatnak tálcatüzet, és vághatnak roncsot is. Mindez tűzvédelmi oktatás keretein belül, játékos formában történik.

BM OKF

Index: Vadászi Boglárka alkotása


Széchenyi 2020 Kohéziós Alap