Az 1. hét jelentősebb káresetei

2021. január 11. 12:23

Az elmúlt héten a megye tűzoltóit 86 alkalommal riasztották, amiből 28 műszaki mentés volt.

Elektromos zárlat okozott kisebb tüzet Tiszaújvárosban, a Rózsa úton január 04-én. A helyi hivatásos tűzoltók rövid időn belül eloltották a lángoló hosszabbítót, amely egy első emeleti lakás konyhájában gyulladt ki. Az egység egy embernek segített kijutni az ingatlanból és átszellőztette a helyiségeket.

Több közúti balesethez is tűzoltói segítséget kértek Borsod-Abaúj-Zemplén megye útjain január 08-án. A 3-as számú főúton, Méra külterületén egy kisteherautó borult árokba, míg a 26-os számú főúton, Sajóivánkán egy személyautó hajtott villanyoszlopnak. A 37-es számú főúton, Olaszliszka határában szintén egy kisteherautó borult az út menti árokba, a 38-as számú főút, Tokaj és Tarcal közötti szakaszán pedig két személygépkocsi hajtott árokba és borult a tetejére. A 35-ös számú főúton, Tiszaújváros külterületén, a Tisza-hídon négy személygépkocsi karambolozott. A műszaki mentéseket az encsi, a kazincbarcikai, a tolcsvai, és a tiszaújvárosi hivatásos tűzoltók hajtották végre.

Tűz keletkezett egy lakóépület kazánházában Miskolcon, az Irma utcában január 09-én. A lángokat a megyeszékhely hivatásos tűzoltói eloltották és átvizsgálták az ingatlant. Az eset során senki sem sérült meg, a ház lakható maradt.

Fotó: illusztráció

Széchenyi 2020 Kohéziós Alap