Tartalomjegyzék

A 37. hét jelentősebb káresetei

2020. szeptember 14.

Az elmúlt héten a megye tűzoltóit 131 alkalommal riasztották, amiből 36 műszaki mentés volt.

Teljes terjedelmében égett egy száz négyzetméteres lakóház tetőszerkezete Kovácsvágáson, a Kossuth Lajos utcában szeptember 08-án. A tűz az épület lakrészét, kazánházát és teraszát, valamint az udvarban parkoló gépkocsit is érintette. A sátoraljaújhelyi hivatásos tűzoltók négy vízsugárral oltották el a lángokat, majd utómunkálatokat végeztek. Az egységek az épületből kihoztak egy propán-bután gázpalackot, amelyet hőhatás ért, így szükséges volt a folyamatos hűtése. A ház lakhatatlanná vált, az öt lakó hozzátartozóknál kapott elhelyezést.

Gépi földmunka végzése közben megrongálódott egy gázvezeték Borsodszirákon, az Állomás úton szeptember 10-én. A kazincbarcikai hivatásos tűzoltók ötven méteres biztonsági zónát jelöltek ki a gázszivárgás körzetében és biztosították a helyszínt. A veszély megszüntetéséig három családi házból három lakónak kellett távozni. Az események során nem történt sérülés.

Teljes terjedelmében égett két melléképület Karcsán, a Jókai utcában szeptember 12-én. A tüzet, amely a közeli családi ház tetőszerkezetét is elpusztította, a sátoraljaújhelyi, a cigándi és a kisvárdai hivatásos tűzoltók oltották el. Az egységek kiérkezése előtt az egyik melléképületben két háztartási gázpalack felrobbant. A lángok a szomszédban álló, használaton kívüli ingatlan tetőszerkezetét is megrongálták néhány négyzetméteren. Az események során nem történt sérülés, azonban a ház lakhatatlanná vált. A lakók elhelyezésében a rokonaik segítettek.

Fotó: illusztráció