A 4. hét jelentősebb káresetei

2020. január 27. 12:24

Az elmúlt héten a megye tűzoltóit 98 alkalommal riasztották, amiből 30 műszaki mentés volt.

Kigyulladt egy kétszintes lakóház Bekecsen, a Honvéd utcában január 20-án. A tűz a száz négyzetméter alapterületű ingatlan földszintjén keletkezett, a lángok az emeletre és a tetőszerkezetre is átterjedtek. A szerencsi hivatásos tűzoltók három vízsugárral eloltották a tüzet és átvizsgálták a házat. Az eset során nem történt sérülés.

Füst áramlott egy étterem tetőzete alól Szerencsen, a Petőfi utcában január 23-án. A helyi hivatásos tűzoltók megbontották a vendéglátó egység tetőszerkezetét és eloltották a tüzet, amely körülbelül tíz négyzetméteren rongálta meg a tetőt és a szigetelést. Az eset során nem történt sérülés.

Családi ház kerítésének ütközött egy személygépkocsi Taktaszadán, a Petőfi utcában január 23-án. Az ütközés következtében egy gázcsonk is megrongálódott és szivárogni kezdett a gáz. A szerencsi hivatásos tűzoltók feszítővágó berendezés segítségével elszorították a csonkot, ezzel minimálisra csökkentették a szivárgást. Az egység biztosította a helyszínt és áramtalanította az érintett járművet.

Családi ház kerítésének ütközött, majd az oldalára borult egy személygépkocsi Polgáron, a Kun utcában január 23-án. A tiszaújvárosi hivatásos tűzoltók feszítővágó berendezés segítségével kiszabadították a sofőrt az autóból és átadták a mentőknek.

Teljes terjedelmében égett egy garázs és a benne tárolt személygépkocsi Mezőzomboron, a Bercsényi utcában január 24-én. A szerencsi hivatásos tűzoltók három vízsugárral és kéziszerszámokkal eloltották a tüzet, valamint két sértetlen háztartási gázpalackot eltávolítottak az épületből. A tűzben senki sem sérült meg.

Kigyulladt egy lakóház födémszerkezete Mezőcsáton, a Kazinczy utcában január 26-án. A tüzet a helyi hivatásos és önkéntes tűzoltók közösen eloltották, majd átvizsgálták az épületet. A káreset miatt a negyven négyzetméter alapterületű ingatlan lakhatatlanná vált. A lakó elhelyezésében rokonai segítettek.

Fotó: Illusztráció

Széchenyi 2020 Kohéziós Alap