A 49. hét jelentősebb káresetei

2019. december 09. 09:12

Az elmúlt héten a megye tűzoltóit 69 alkalommal riasztották, amiből 28 műszaki mentés volt.

Füst áramlott vissza egy oktatási intézménybe Szögligeten, a Dózsa György úton december 03-án. A bódvaszilasi hivatásos tűzoltók kiérkezése előtt mindenki elhagyta az épületet, a diákok és az intézmény dolgozói biztonságos helyre távoztak. Az egység eltávolította a még izzásban lévő tüzelőanyagot a fűtőberendezésből és átvizsgálta az épületet.

Hat személygépkocsi és két kisteherautó karambolozott az M3-as autópálya 165-ös kilométerszelvényében Hejőkürt térségében, a Budapest felé vezető oldalon. A műszaki mentést a tiszaújvárosi hivatásos tűzoltók végezték el. Az egységek áramtalanították a balesetben érintett járműveket és biztosították a helyszínt.

Tűz keletkezett egy lakóházban csütörtökre virradóra Miskolc külterületén december 05-én. A teljes terjedelmében lángoló, életvitelszerűen használt ingatlan tüzét a miskolci hivatásos tűzoltók eloltották, azonban az épület lakhatatlanná vált. Az eset során senki sem sérült meg, a lakók elhelyezésében ismerőseik segítettek.

Egy családi házzal egybeépített kazánház tetőszerkezete égett Cserépváralján, a Munkácsy Mihály utcában december 07-én. A tüzet a mezőkövesdi hivatásos tűzoltók eloltották és átvizsgálták az épületet. Az eset során nem történt sérülés, azonban az ingatlan ideiglenesen lakhatatlanná vált. A lakók elhelyezésében rokonaik segítettek.

Kigyulladt egy lakóház Berzéken, a Rákóczi Ferenc utcában. A tűz három helyiséget érintett és a tetőszerkezetet is megrongálta. A káresetet a tiszaújvárosi és a miskolci hivatásos tűzoltók számolták fel. Az egységek egy háztartási gázpalackot eltávolítottak az épületből és átvizsgálták az ingatlant. A tűzben senki sem sérült meg, viszont a ház lakhatatlanná vált. A lakók ideiglenes elhelyezésében rokonaik segítettek.

Fotó: Illusztráció (Dojcsák Dávid c. tű. szds.)

Széchenyi 2020 Kohéziós Alap