Főigazgatói elismerés és köszöntés Budapesten

2019. május 29. 14:33

Dr. Góra Zoltán tűzoltó vezérőrnagy, a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság főigazgatója hősies helytállásért odaítélt elismeréseket, és kerek születésnapra szánt ajándéktárgyakat adott át május huszonkilencedikén az arra érdemeseknek.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság állományából ketten vehettek át elismerést. Május 11-én Miskolcon a városi hivatásos tűzoltó-parancsnokság egyik szerének legénysége egy tűzesettől tartott a laktanyába, amikor útközben egy buszmegállónál észrevették, hogy egy ember a földön fekszik. Megálltak, hogy segítséget nyújtsanak a földön fekvő, eszméletlen állapotban lévő, kommunikálni képtelen bajbajutottnak. Akkor az asszonynak még volt pulzusa, pár perc múlva azonban olyan állapotba került, hogy azonnali életmentésre volt szükség. A szeren tartózkodó egyik tűzoltó mellkaskompressziót kezdett alkalmazni, amelynek hatására egy-két perc elteltével visszatért a nő pulzusa és eszméletéhez tért. A helyszínre érkező mentőknek átadták, akik folytatták a beteg állapotának stabilizálását.

Kiemelkedő teljesítményéért a főigazgatótól Hősies Helytállásért elismerést vehetett át Szikora Tibor tűzoltó zászlós, a Miskolci Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság beosztott tűzoltója.
  
Ötvenedik születésnapja alkalmából a főigazgató ajándéktárgyat adományozott Fintor Gyula János tűzoltó alezredesnek, a Miskolci Katasztrófavédelmi Kirendeltség iparbiztonsági felügyelőjének.

Az ünnepség végeztével Góra Zoltán mindenkinek gratulált, külön azoknak, akik hősies helytállásukért vehettek át elismerést. A főigazgató közülük is kiemelte a katasztrófavédelem munkáját segítő civilek és rendőrök teljesítményét. A tábornok a születésnapjukat ünneplő kollégáknak megköszönte eddigi teljesítményüket, és kijelentette: a jövőben is számít munkájukra.

Szöveg: BM OKF

Fotó: Szőke Péter (BM OKF)

Széchenyi 2020 Kohéziós Alap