Főigazgatói elismerések Budapesten

2018. április 24. 16:10

Több kollégánk is elismerésben részesült a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóságon április 24-én.

Dr. Góra Zoltán tűzoltó vezérőrnagy, a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság főigazgatója hősies helytállása elismeréseként főigazgatói emléktárgyat adományozott Török Tamás tű. főtörzsőrmesternek és Pongrácz Ákos tű. törzsőrmesternek. A két kazincbarcikai hivatásos tűzoltó egy sajószentpéteri káresetnél tanúsított kiemelkedő helytállást, ahol egy ötszintes társasház földszinti lakásában keletkezett tűz. A lépcsőház füsttel telítődött, a felső lakásokban élők otthonukban rekedtek. A mentési csoportok átvizsgálták a lakásokat és kimentették a bennrekedt embereket, összesen huszonnégy lakót vittek ki az égő épületből.

Ötvenedik születésnapja alkalmából főigazgatói ajándéktárgyat vehetett át Csapóné Kelemen Andrea tű. őrnagy, a Tiszaújvárosi Katasztrófavédelmi Kirendeltség kiemelt főelőadója, valamint Papp Tamás tű. őrnagy, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság megyei műveletirányítási ügyelet főügyeletese.

A hősies helytállásért elismerésben részesült tűzoltóknak a tábornok azt mondta, többet tettek, mint amennyi a hétköznapokban elvárható, teljesítményük példaként kell, hogy szolgáljon a többiek számára, a születésnaposoknak pedig további jó erőt, egészséget kívánt.

Fotó: Jóri András (BM OKF)


Széchenyi 2020 Kohéziós Alap