Ünnepi állománygyűlés az Igazgatóságon

2018. március 13. 15:53

Nemzeti ünnepünk, az 1848-49-es Forradalom és Szabadságharc évfordulója alkalmából ünnepi állománygyűlést tartott a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság március 13-án.

A megemlékezést a Fazekas Utcai Általános Iskola diákjainak ünnepi műsora nyitotta meg, majd Tóbis Gábor tűzoltó ezredes, megyei gazdasági igazgató-helyettes köszöntötte a résztvevőket. Ünnepi beszédében felidézte az 1848-49-es Forradalom és Szabadságharc főbb eseményeit, egyben rámutatott a bátorságra és hősiességre, melynek köszönhetően az osztrák császári udvar önkényuralma hanyatlásnak indult. Az 1848. március 15-ei esemény a magyar történelem legnagyobb, legdicsőbb tette, amely a zsarnokság és az elnyomás elleni harc, valamint az elveszett szabadság és az önállóság visszaszerzésének szimbóluma.

A történelmi visszatekintést követően Lipták Attila tűzoltó dandártábornok, megyei katasztrófavédelmi igazgató több embert is elismerésben részesített a szolgálati feladatok kiemelkedő teljesítéséért.

A Belügyminisztérium és az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság központi rendezvényein, soron kívüli előléptetéssel, Bátorságért Érdemjel, tűzoltósági tanácsosi és munkatársi cím adományozással ismerték el kollégáinkat.

Az elismerésben részesítettek névsora itt tekinthető meg.

Fotó: Dojcsák Dávid c. tű. szds.


Széchenyi 2020 Kohéziós Alap