Ünnepség a Belügyminisztériumban

2017. augusztus 17. 15:05

Állami ünnepünk, augusztus 20. alkalmából Kontrát Károly miniszterhelyettes, a tárca parlamenti államtitkára elismeréseket adott át a Belügyminisztériumban megtartott ünnepségen.

A miniszterhelyettes ünnepi beszédében – a többi között - hangsúlyozta: Magyarország ma azért létezik, mert a korábbi nemzedékek, amikor kellett, kiálltak az országért, és megőrizték azokat az alapokat, amelyeket Szent István fektetett le. Kontrát Károly kiemelte, Magyarország ezen alapoknak köszönhetően tud kellően megfelelni a kor kihívásainak.
A rendezvényen Kontrát Károly köztársasági elnöki kitüntetéseket, Életmentő Emlékérmeket és Bátorságért Érdemjeleket adott át az arra érdemeseknek.

Áder János köztársasági elnök az ár- és belvíz elleni védekezés, illetve a károk utáni helyreállítás, valamint a lakosságvédelem területén végzett csaknem három évtizedes példamutató szakmai tevékenysége elismeréseként a magyar érdemrend lovagkeresztje katonai tagozatát adományozta Tóth Dezső tűzoltó alezredesnek, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság polgári védelmi főfelügyelőjének.

Széchenyi 2020 Kohéziós Alap