Megyei sikerek a BM Triatlon Országos Bajnokságon

2017. július 04. 14:43

Múlt hétvégén kegyes volt az időjárás a BM Triatlon Országos Bajnokság indulóihoz. A csaknem kétórás verseny ideje alatt, végig napsütés kísérte a sportszerető dolgozók megmérettetését. Immáron ötödik alkalommal mérhették össze kitartásukat és erőnlétüket a kaposvári Deseda-tónál - a Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság és a Nagyatádi Triatlon és Szabadidősport Egyesület szervezésében - a belügyi szervek sportolói.

Magyarország leghosszabb mesterséges tavának gátjánál rajtoltak el az egyéni versenyzők és a váltók első tagjai. A Deseda vizében hétszázötven métert tempóztak az indulók. A mezőny leggyorsabb úszója, nem sokkal több, mint tizenhárom perc után lépett a stégre. Ezt követően a depóban kerékpárra pattantak, hogy húsz kilométert tekerjenek a Toponárt és Kaposfüredet összekötő úton. A versenyzőket próbára tette a két, egyenként tíz kilométeres kör, a dombos terep. A száznyolcvan méteres szintkülönbség igencsak kivett a versenyzők erejéből. A triatlon harmadik részében futócipőre váltott a huszonkilenc egyéni induló, valamint a hét váltó harmadik versenyzője. A végén öt kilométer futás várt a sportolókra a Deseda partján.

A legeredményesebb sportolóknak Tarlós István tűzoltó ezredes, a Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatóhelyettese adta át a díjakat.

Megyei eredmények:

Senior I. kategória:

I. helyezett: Tulipán Attila (Ózdi HTP)

Női abszolút kategória:

III. helyezett: Istványi Nóra (Miskolci KVK)

Férfi váltó:

I. helyezett: Borsod-Abaúj-Zemplén megye csapata

Női váltó:

III. helyezett: Borsod-Abaúj-Zemplén megye csapata

Az összesített eredmények alapján, idén a Borsod-Abaúj Zemplén Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság csapata hódította el a legjobbnak járó kupát.

Gratulálunk sportolóinknak!

Fotó: BAZ MKI


Széchenyi 2020 Kohéziós Alap