Önzetlenül segít a két miskolci tűzoltó

2017. május 23. 20:24

Gál Gábor tűzoltó főtörzsőrmester és Győri Péter tűzoltó törzsőrmester, a Miskolci Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság beosztott tűzoltói jelentős pénzösszeget nyertek egy országos kereskedelmi televízió vetélkedőjén május 23-án.

A tűzoltó páros egy jó barátnak, egykori kollégának és családjának szeretett volna segítséget nyújtani, emiatt határozott úgy, hogy él a lehetőséggel és indul a televíziós vetélkedőn. Arra, hogy szereplésük ilyen jól sikerül, egyikük sem számított, bár mint mondták, titokban azért remélték. Elmondásuk szerint rendkívül nehéz volt bekerülni a versenybe, rengeteg ügyességi feladatot kellett megoldani, ami nagy odafigyelést és koncentrációt igényelt. A felkészülés során, szabadidőt nem sajnálva, fáradságot és magukat sem kímélve edzettek, gyakoroltak, amikor csak lehetett és várták a vetélkedő napját. A forgatáson kicsit izgultak, azonban mindvégig nagyon jól érezték magunkat és sikerrel vették az akadályokat.

„Szikra” (Péter) és „Parázs” (Gábor) a vetélkedő során 1.000.000 Forintot nyert, amit teljes egészében felajánlottak Vass Tamásnak, a Miskolci Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság volt tűzoltójának és családjának.

Tamás, két évvel ezelőtt szívrohamot kapott egy futball meccs után. Egy évig kómában volt és azóta is ellátásra szorul.

Fotó: Miskolci HTP

Széchenyi 2020 Kohéziós Alap