Kettős ünnep a Belügyminisztériumban

2016. október 20. 21:37

Ünnepséggel és elismerések átadásával tisztelgett a Belügyminisztérium nemzeti ünnepünk, október 23-a hatvanadik, valamint a Magyar Köztársaság kikiáltásának huszonhetedik évfordulójára. A társszervek munkatársai mellett a katasztrófavédelem állományának több tagja is az elismerésre érdemesek között volt.

A belügyminisztériumi központi rendezvényen Kontrát Károly miniszterhelyettes, parlamenti államtitkár mondott ünnepi beszédet, amelyben kiemelte: október 23 hatvanadik évfordulóját úgy szeretnénk ünnepelni, ahogy az a hősök és áldozatok emlékéhez méltó, tisztelettel, büszkeséggel, szeretettel. Rámutatott, hogy 1956 hőseinek az őket megillető helyre kell kerülniük a nemzeti emlékezetben, 60 évvel a forradalom és szabadságharc után végre vissza kell adjuk a forradalom dicsőségét azoknak, akiket megillet, a hétköznapok hőseinek.
A beszéd és az ünnepi műsor után az elismerések átadása következett. Dr. Pintér Sándor, Magyarország belügyminisztere kiemelkedő helytállása, bátor magatartása elismeréséül Bátorságért Érdemjelet adományozott:
 
Bogdány József c. tű. zászlósnak, a Tiszaújvárosi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság különlegesszer-kezelőjének, aki egy robbanást követő tűzeset során – szabadnapján – testi épsége veszélyeztetése árán három alkalommal tért vissza egy égő házba, hogy a bent tartózkodó idős nőt kimentse, a gázpalackokat az épületből kivigye, valamint megakadályozza a tűz továbbterjedését.

Gratulálunk az elismeréshez!

Fotó: Csattos Pál BM

Széchenyi 2020 Kohéziós Alap