Elismerés hősies helytállásért

2016. február 24. 15:43

Az országos katasztrófavédelmi főigazgató hősies helytállásért elismerésben részesített két tiszaújvárosi hivatásos tűzoltót február 24-én.

Az emberi élet megmentése, az anyagi javak megőrzése, a súlyosabb veszteségek elkerülése érdekében végzett kiemelkedő, hősies helytállása elismeréseként dr. Tollár Tibor tűzoltó vezérőrnagy ajándéktárgyat adományozott a tiszaújvárosi hivatásos tűzoltó-parancsnokság állományából Kassai István tűzoltó főtörzsőrmesternek és Szikszai Tamás tűzoltó őrmesternek. Az elismerések átadását követően köszönetét fejezte ki a tábornok, hogy kollégáink ilyen magas szinten teljesítették az esküjükben foglaltakat

A tiszaújvárosi hivatásos tűzoltókat egy hatvan négyzetméteres, vályogtégla építésű lakóház tüzéhez riasztották Sajószögedre január 04–én. Az elismerésben részesült tűzoltók három darab 11,5 kilogrammos propán-bután gázpalackot távolítottak el az ingatlanból, majd biztonságos helyre vitték és elvégezték az egyik palack visszahűtését, amelyet hő-, és lánghatás ért.

A gyors tűzoltásnak és a szakszerű beavatkozásnak köszönhetően sikerült megakadályozni azt, hogy a gázpalackok felrobbanjanak, ezáltal a területet övező családi házakban károsodás következzen be. A tűzoltók helytállásának köszönhetően személyi sérülés nem történt sem a beavatkozói állományban, sem a civil lakosság körében.

Gratulálunk az elismerésekhez!

Fotó: Jóri András, BM OKF


Széchenyi 2020 Kohéziós Alap