Boros Mihály Emléktorna és nyugdíjas találkozó

2015. október 09. 20:02

A Sátoraljaújhelyi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság (továbbiakban: HTP) a hagyományokhoz híven 2015. október 8-án rendezte meg a Boros Mihály Emléktornát, melyre idén nyolcadik alkalommal került sor.

A torna 2008-ban Jurkó Tamás tűzoltó zászlós kezdeményezésére indult el, a nem sokkal nyugállományba vonulása után elhunyt Boros Mihály nyugállományú tűzoltó főtörzsőrmester emlékére. Az emléktorna során a HTP három szolgálati csoportja valamint a törzsállomány labdarúgócsapatai mérték össze futballtudásukat. Az emléktorna a sátoraljaújhelyi városligeti műfüves pályán került lebonyolításra. A csapatok körmérkőzéses rendszerben, 2x12 perces meccseken csaptak össze. A mérkőzések szoros, küzdelmes csatákat hoztak, de sportszerű keretek között, sérülésmentesen értek véget. Az eredményhirdetés után a HTP épülete előtti kertben lévő tűzoltószobornál került sor az elhunyt Boros Mihály nyugállományú tűzoltó főtörzsőrmester, valamint az elhunyt sátoraljaújhelyi tűzoltók emlékére a szobor megkoszorúzására, ahol az aktív és a nyugállományú tűzoltók helyezték el koszorúikat. Az emléktornán jelen volt elhunyt kollégánk Boros Mihály nyugállományú tűzoltó főtörzsőrmester felesége is.

 

A VIII. Boros Mihály Emléktorna végeredménye:

I. hely: „A” szolgálati csoport

II. hely: „C” szolgálati csoport

III. hely: „B” szolgálati csoport

IV. hely: törzsállomány

 

Különdíjasok:

Gólkirály: Csoma Miklós tűzoltó törzsőrmester „A” szolgálati csoport

Legjobb játékos: Timkó Márió Ádám tűzoltó százados törzsállomány

Legjobb kapus: Butella Péter tűzoltó őrmester „C” szolgálati csoport

 

A tradíciókhoz híven az éves nyugdíjas találkozót is ezen a napon tartotta meg a HTP a parancsnokság tantermében, ahol a megjelent nyugdíjas kollégák egy gulyással voltak vendégül látva. Nyugdíjasaink felelevenítették a régmúlt idők szép emlékeit, valamint találkoztak az új, fiatal tűzoltókollégákkal is. Több évre visszanyúlóan a nyugdíjas találkozó évében kerek évfordulós születésnapját ünneplő nyugdíjas kollégák egy-egy emlékvázát vehettek át a HTP parancsnokától Ignéczi Zsolt tűzoltó alezredestől.

Fotó: Bodnár Attila Pál tűzoltó százados


Széchenyi 2020 Kohéziós Alap