Első tiszti kinevezések és elismerések a főigazgatóságon

2015. június 24. 16:02

A hagyományokhoz híven első tiszti kinevezéseket, Hősies helytállásért elismeréseket, pedagógus- és Semmelweis-napi, valamint kerek évfordulós születésnapi ajándéktárgyakat adtak át június 24-én a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóságon.

Dr. Pintér Sándor, Magyarország belügyminisztere dr. Tollár Tibor tűzoltó vezérőrnagy, a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság megbízott főigazgatója javaslatára kinevezte tűzoltó hadnaggyá a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság állományába Dr. Polyák Zsoltot. A kinevezési okmányokat Zsinka András, a Belügyminisztérium személyügyi helyettes államtitkára és az országos katasztrófavédelmi főigazgató adta át kollégánknak.

Az ünnepségen dr. Tollár Tibor vezérőrnagy kiemelkedő helytállása elismeréseként ajándéktárgyat adományozott Pécsi János tűzoltó törzsőrmesternek, a Mezőkövesdi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság gépjárművezetőjének. A törzsőrmester június másodikán több kollégájával haladt az M3-as autópályán, mikor a 138-as kilométerszelvény közelében a szemközti sávból egy kisteherautó a szalagkorlátot átszakítva, a levegőben megpördülve a sávjukba csapódott. Pécsi Jánosnak sikerült elkerülni az ütközést, majd azonnal az oldalára borult kisteherautóhoz sietett és a járműből a szélvédőn keresztül kihúzta az abban utazó két embert.

A rendezvény zárásaként a vezérőrnagy külön köszönetet mondott a bátor, hősies helytállásuk alapján elismerésben részesült kollégáknak, mint mondta, ők messze az elvárható felett teljesítettek, esküjükben foglaltaknak megfelelően akár életük kockáztatásával is. A most fogadalmat tett első tisztek életében, fogalmazott dr. Tollár Tibor, új időszámítás kezdődik, az élet megmutatja, mi a különbség a tiszti és a tiszthelyettesi lét között, új feladatok jelentkeznek, amelyek új gondolkodásmódot igényelnek.

Fotó: Jóri András (BM OKF)


Széchenyi 2020 Kohéziós Alap